Kábítószerrel kereskedett
A képeken a lefoglalt kábítószer és a készpénz látható

Kábítószer kereskedelem miatt emelt vádat az ügyészség azzal a nyíregyházi férfival szemben, aki tavaly szeptemberi elfogásáig ismerőseinek rendszeresen, haszonnal értékesített marihuána típusú kábítószert.

A középkorú férfi évek óta kábítószer fogyasztó, marihuána típusú kábítószert fogyaszt. Részben saját magának, részben pedig azért, hogy a bódító anyagot ismeretségi körében értékesítse, 2021 januárjától hetente vásárolt nagyobb mennyiségű drogot, majd annak egy részét elfogyasztotta, a fennmaradó részét pedig haszonnal alufóliába kicsomagolva adagonként tovább értékesítette.

A vásárlók a vádlottól a kábítószert telefonon rendelték meg, majd az elkészített adagokat rövid időn belül személyesen át is vehették.

A nyomozók a vádlott lakóhelyén több csomagban marihuána típusú kábítószert, az értékesítéshez használt digitális mérleget, kábítószer kereskedelemből származó készpénzt foglalt le, valamint több vásárlót is igazoltattak, miután a férfi lakásáról távoztak a megvásárolt droggal.

A kábítószer terjesztő férfi korábban is volt már büntetve ugyanilyen bűncselekmény miatt, ezért az ügyészség vele szemben hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására, közügyektől eltiltásra és - a gazdagodás erejéig - vagyonelkobzásra tett indítványt vádiratában.

 

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség