K-pop Dance Show Nyíregyházán ma délután? Érdekes előadások, koreográfiák a Keskeny utcán!

K-pop. Na jó, tegye fel a kezét, aki tudja, hogy miről van szó…!? Ámultam, aztán tájékozódtam: a K-pop lényegében a mai koreai popzene, amely többek között elektronikus, hip-hop, pop, rock és R&B alapokon nyugszik és most már különálló zenei műfajként tartják számon. Könnyen megjegyezhető, fülbemászó refrén, újgenerációs idolegyüttesek és a siker garantált. A 'koreai hullám' Magyarországot, sőt Nyíregyházát is elérte.

És itt jön a képbe a MIFE! A fiatalok, elsősorban egyetemisták alkotta egyesület elsődleges célja, hogy igényes szórakozási lehetőséget teremtsen a régió fiataljainak. Volt már több rendezvényük és tényleg a MA diákjainak, hallgatóinak szerveznek programokat – ők tudják a legjobban, hogy mi is érdekli a középiskolásokat, egyetemistákat. Gamer találkozó, MiniCon-rendezvény Debrecenben...és most íme itt van a mai K-pop Dance Show, ráadásul ez az első nyíregyházi megmozdulása a MIFE csapatának. Erről beszélgettem Juhász Péter elnökkel és az egyesület regionális vezetőjével, Vona Barbarával.

Az Új Nemzedék Közösségi Tér teljes mértékben mellénk állt, rendezvényünknek ők biztosítják a helyszínt. Így ma délután a Keskeny utcára várunk mindenkit. 14 órakor lesz a megnyitó, majd YouTube-erek tartanak előadásokat a K-pop-ról, a K-pop-táncról és nemcsak beszélünk ezekről, hanem meg is mutatjuk, hogy mit takar ez a 'kultusz'.

- mondta Peti, majd arról beszélgettünk, hogy valamennyi K-pop slágerhez jellegzetes koreográfia is tartozik, szinte elválaszthatatlanok, erős egységet alkotnak. Mint Michael Jackson Thriller-je…gondoltam. És tényleg!

Ezt mutatják be nekünk szombat délután nyíregyházi tánccsoportok: fellép az M.Y.Unit és a Lot:us. De lesz más program is, Vona Barbi helyi vezetőként több etap felelőse:

K-pop Kvíz is lesz, amely keretében villámkérdésekkel és MV-játékkal is készülünk, utóbbinál pár másodperces videoklip részleteket kell majd beazonosítaniuk a K-pop rajongóknak, érdeklődőknek. De lesz Random Dance is, majd Peti koordinálásával 'Ismerkedj a fanokkal' játék. A Just Dance-t is sokan várják, hiszen így nemcsak a profi táncosok, hanem bárki kipróbálhatja a K-pop Dance alapjait.

Relatíve rövid a rendezvény, pár órás, de sűrű, színes programáradat lesz ma délután az Új Nemzedék Közösségi Térnél – a nyitás tehát 14 órakor lesz, a zárás pedig 18 óra körül várható. Mindenkinek ajánljuk a rendezvényt; érdemes megismerkedni ezzel az új őrülettel, illetve a MIFE csapatával, hiszen a közeljövőben más programokat is szerveznek majd Nyíregyházán!

 

Szerző: Rutkai