Junkies, Deák Bill Blues Band, Pokolgép és Radar – Rockfesztivál lesz a skanzenben

Néhány év kihagyás után ismét Rockfesztivált szerveznek a Sóstói Múzeumfaluban. A szerda délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott, igazi legendákat hívtak a szervezők a rendezvényre. Szeptember 16-án a Junkies, a Deák Bill Blues Band, a Pokolgép és a Radar Zenekar koncertezik majd a skanzenben.

Több mint tíz éve szervezték az első Rockfesztivált Sóstón, ami sok éven keresztül a rockzene kedvelők körében osztatlan sikert aratott. A járványidőszak okozta szünet után azonban, idén pár éves kihagyás után szeptember 16-án ismét a Sóstói Múzeumfaluba várják az érdeklődőket. A szerda délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott, sokszínű zenei stílus szerepel a kínálatban, igazi legendákat hívtak a szervezők Nyíregyházára.

– A fellépők nagyon színesek lesznek. Lesz az akusztikustól, a bluestól, a heavy metalon keresztül minden. Fellép a Junkies Akusztik, Szekeres András és Barbaró Attila képviseletében, majd következünk mi, a Szabolcs megyei Radar Zenekar, minket követ egy igazi legenda, Deák Bill Gyula, akinél már az is nagy szó, hogy egyáltalán vidékre utazik, korából és kisebb-nagyobb betegségeiből adódóan. Most a 75 éves jubileumi koncertjére készül, ezt előzi meg ez a kis kiruccanása. Majd utánuk a 40 éves Pokolgép, akik szintén legendák, Kukovecz Gábor mellett a magyar heavy metal alapkövei – ismertette a fellépőket Losonczi Péter, a Radar Zenekar gitárosa.

A Pokolgép jubileuma mellett a szabolcsi Radar zenekar is kerek évfordulót ünnepel a következő évben. A Rockfesztivál szervezőinek képviseletében a zenekar tagjai a sajtótájékoztatón arról is beszéltek, számos meglepetéssel készülnek a jubileum alkalmából.

– Jövőre húsz éves lesz a Radar Zenekar, ezt nagyon nehéz felfogni, mi sem gondoltuk, hogy eddig eljut ez az utazás és szeretnénk méltóképpen megünnepelni. Ez a húsz év nem mindenkinek adatik meg, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ez egy aktív, intenzív, megállás nélküli húsz év volt. Írjuk az új lemezt, ami már hatodik lesz a sorban és most meg akarjuk fejelni egy koncert DVD-vel, hogy teljes kerek legyen ez a huszas szám – mondta el Mák István, a Radar Zenekar énekese.

A Radar Zenekar tehát egy kis előjubileumi koncerttel készül szeptember 16-án, de ahogy az a sajtótájékoztatón elhangzott, érdemes lesz ellátogatni a Sóstói Múzeumfaluba, hiszen mellettük a Junkies, a Deák Bill Blues Band és a Pokolgép jóvoltából lesz blues, akusztikus rock és heavy metal is a fesztiválon.