Erre a szombatra nem csak szelektíven fog emlékezni!

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint az ÉAK Nonprofit Kft. 2023. szeptember 23-án 13. alkalommal rendezi meg a „Szelektív Szombat” elnevezésű családi vetélkedőnapját, amelynek fókuszában a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése áll. A rendezvény helyszíne Nyíregyháza város szíve, a Kossuth tér lesz.

A vetélkedőnap kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas szórakozást kínál, hiszen 13 játékos „állomáson” tehetik próbára a résztvevő családok ügyességüket, valamint szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukat. A regisztrációnál átvett „menetlevelükben” gyűjthetik a különböző játékos feladatoknál a pontokat a családok. Ilyen feladatok pl. lengőteke, szelektáló verseny, óriás kirakó, labirintus, sajtfal, Szuper Szelekt Ákos (mobiltelefonos applikáció) stb. S hogy mit is takarnak ezek az elnevezések, az a Szelektív Szombaton kiderül.

A feladatok teljesítése után a tapasztalatok mellett pedig ajándékokkal is gazdagodhatnak a résztvevő gyerekek, hiszen minden leadott menetlevélért cserébe kiskukát, vagy napszemüveget vehetnek át.

A legjobban teljesítő első három helyezett családot szintén jutalmazzuk. (I. helyezett nyereménye: utazási utalvány, II. helyezett nyereménye: kerékpár utalvány, III. helyezett nyereménye: autós fedélzeti kamera)

A kizárólag óvodás gyerekkel részt vevő családok között a legjobban teljesítő család nyereménye egy autós fedélzeti kamera lesz.

A vetélkedőkön való sikeres részvétel nemcsak a családok számára jelent nyereményt, hanem az oktatási/nevelési intézmények is jutalmat kaphatnak. Versenyt hirdetünk ugyanis az iskolák és óvodák között is. Minél több családot (egy család: min. 2 fő) nevez be egy intézmény a családi napra, annál nagyobb esélye van a fődíj elnyerésére, ami iskolák esetében egy 50.000 Ft értékű sportszerekre beváltható utalvány, óvodák esetében szintén 50.000 Ft értékű játékokra váltható utalvány lesz.

A tanulságos és gyakorlatias játékok mellett kukásautó bemutatóval, kézműves sátorral, ugrálóvárral, és sok-sok érdekes programmal várjuk a résztvevőket. A fellépők között olyan neves előadók is szerepelnek majd, mint az Alma Együttes valamint este Ádám és Éva lép fel a Neoton Famíiliából

Színpadi program:

időpont

fellépő

 

9.30 - 9.40

megnyitó

10.00 - 11.00

Alma Zenekar

11.10- 11.55

Varázs Tamás fergeteges bűvészműsora

12.10 - 13.00

Gombóc Együttes

13.05- 13.25

2Step Dance Crew

13.25 - 13.45

Szabolcs Néptánc Együttes

14.05 - 14.55

Mentha Project

15.25 - 16.25

Kelet Brass Band

16.30 - 17.00

Eredményhirdetés

18.00 - 19.00

Ádám és Éva a Neoton Famíliából