Június 30-áig tart az agrárgazdasági kamara tagdíjbevallási időszaka
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete felhívja tagjai figyelmét, hogy a 2015. évre fizetendő tagdíj bevallásának határideje 2015. június 30., kedd.

Eddig van lehetőség szankciómentesen megtenni az agrárgazdasági kamarai tagdíj bevallásokat, aki már a pótbevallási időszakban, 2015. július 1–31. között tesz bevallást, annak a fizetendő tagdíj 10 százalékának megfelelő késedelmi pótlékot is meg kell fizetnie. Azon kamarai tagok, akik még nem tettek bevallást, látogassanak el a kamara honlapjára (a www.nak.hu-ra, ahol a tagdíjbevallással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról és elérhetőségekről is tájékozódhatnak), és töltsék ki a NAK Ügyfélkapun elérhető elektronikus felületet. A kitöltéshez segítséget kérhetnek a falugazdászoktól személyesen is, vagy a kamara telefonos ügyfélszolgálatain.

Az idei évben változás, hogy nem elég az árbevételi kategória, forint pontossággal kell megadni a bevételeket. Aki adóbevallást készít és támogatást vesz igénybe, az ezek dokumentumait is vigye magával a falugazdászhoz a bevallás készítéséhez. A személyi azonosítók megszokott körén túl, szükség van a lakcímkártyán szereplő személyi számra is. Fontos tudnivaló, hogy azon tagok, akik 2015. év során váltak kamarai tagságra kötelezetté, nem kell bevallást készíteniük, azonban előzetes tagdíjat kell fizetniük tizenöt napon belül: természetes személy esetében 2 ezer forint, más személy, szervezet esetében 10 ezer forint. 2015-ben bevallást tehát azon tagoknak kell tennie, akik nemcsak idén kamarai tagok, hanem 2014-ben is azok voltak, és tagsági jogviszonyuk folyamatos.