Ezer kosaras a cél
Sikeresen szerepeltek a nyíregyházi korosztályos kosárlabdacsapatok az elmúlt szezonban. Több gárda országos döntőbe jutott, a játékosok közül pedig néhányan meghívást kaptak a korosztályos válogatottakba.

Népszerű sportág a kosárlabda a nyíregyházi gyerekek körében. Jelenleg csak a fiúknál négyszázan kosaraznak a különböző egyesületekben, kadett korosztálytól pedig a legtehetségesebbek a Nyíregyházi Sportcentrumhoz kerülnek. A szakemberek abban bíznak, ez a létszám rövidesen megduplázódhat.

– A célunk az, hogy rövidesen 500 főre emelkedjen a létszám, néhány éven belül pedig szeretnénk, hogy ezren kosarazzanak. A legjobbakat kiválasztva egy elit csapat létrehozása is megvalósult, így egy 35 fős kerettel külön is dolgozunk – mondta Gombkötő Norbert, a Nyíregyházi Sportcentrum vezetőedzője.

A játékosok közül hatan meghívást kaptak a különböző korosztályos válogatottakba. Kósa Tamásnak jó esélye van arra, hogy az U20-as csapattal részt vegyen az Európa-bajnokságon, Fazekas Csaba pedig a 16 évesek együttesével készülhet. Őket már most elkezdik beépíteni a felnőtt csapatba, így egyre több lehetőséget kaphatnak a Marso-NYKK-ban.

D. L.