Június 30-ig lehet nevezni a Fölszállott a páva gyerekévadába

Június 30-ig lehet nevezni a Fölszállott a páva gyerekévadába
A Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató verseny egyik döntője (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A Duna Televízió és a Hagyományok Háza meghosszabbította a Fölszállott a páva következő évadának jelentkezési határidejét: egy héttel tovább, június 30. éjfélig lehet beküldeni a pályázatokat.

A népzenei és néptáncos tehetségkutatóra idén a 6 és 14 év közötti korosztályjelentkezhet a Hagyományok Háza honlapjáról és a folszallottapava.hu oldalról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint a pályázati anyag linkjeinek csatolásával.

Ez alapján egy szakmai zsűri hoz döntést arról, hogy mely produkciók mutatkozhatnak be a budapesti előválogatókon, ahonnan az út egyenesen az élő adásokba vezet. November és december folyamán ismét 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai, és 2019-ben ki lesz a nézők kedvence.

Rengeteg új baráttal, kalanddal, élménnyel gazdagodik az ember a műsorban. Nagyon jó buli! A Páva óta egyre több helyre hívnak minket fellépni: eljutottunk olyan különleges helyekre is, mint Azerbajdzsán vagy Grúzia. Nagyon nagy élmény volt.

– mesélték az első Fölszállott a páva gyerekévad győztesei, Haraszti Julcsi és Haraszti Marcsi.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és a Hagyományok Háza, illetve szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatója tehát újra a gyerekeké. A Fölszállott a páva tehetségkutató ezúttal is négy kategóriában várja a pályázatokat: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták, zenekarok és hangszeregyüttesek; táncos szólisták és táncospárok, valamint néptáncegyüttesek jelentkezhetnek.

A jelentkezéssel kapcsolatban további információ a folszallottapava.hu oldalon érhető el, a facebook.com/folszallottapava oldalon pedig további meglepetések, például az elmúlt gyermek évadok szereplőinek tanácsai várják az érdeklődőket.

 

Forrás: hirado.hu