Július végén rajt - szurkolói ankétot tart a jövő héten a Szpari

 

Alig több mint egy hét van a bajnoki rajtig. Július 29-én 19 órától a Kazincbarcikát fogadja a Nyíregyháza Spartacus az első NB-II-es fordulóban. Addig azonban még több edzőmeccset játszik a csapat, szombaton kettőt is, előbb 16 órától a Nyírbátor, majd 18 órától a Tiszaújváros ellen Örökösföldön. Daru Bence a nyáron érkezett a Szparihoz, és a Kisvárda elleni múlt heti első meccsén rögtön gólt szerzett.

- Nagyon örültem, hogy így sikerült a bemutatkozás, de őszintén megvallva nem voltam elégedett a játékommal, érződött, hogy nyolc hét kimaradt egy sérülés miatt. Viszont önbizalmat ad a gól, remélem a bajnokin is sikerült hasonlóan kezdenem - mondta Daru Bence játékos.

Szintén jó formában van Hornyák Marcell. A támadó a Monor és a Szolnok ellen is gólt lőtt.

- Nagyon keményen dolgozunk azért, hogy eredményesek legyünk a bajnokság során. Szeretném ha feljutnánk az NB-I-be, ez a célunk - mondta Hornyák Marcell játékos.

Az új játékosok közül Gyurján Bence Békéscsabáról tért vissza a Szparihoz. Ő 15 éves korában került el Nyíregyházáról, és a Haladás valamint a Gyirmót színeiben az élvonalban is játszott.

- Nagyon örültem, hogy visszatérhettem szülővárosomba. Amikor megkeresett a klub, sokat számított az is, hogy milyen csapat formálódik, mert szerettem volna egy jó együttesben játszani. Úgy érzem, a Szpari az lesz - mondta Gyurján Bence játékos.

A hagyományokhoz hűen idén is szurkolói ankéttal kezdi a szezont a Nyíregyháza Spartacus. Július 24-én kedden 17 órától a Városi Stadion lesz az esemény helyszíne. A klub hivatalosan itt mutatja be új játékosait, a szakmai stáb értékeli a felkészülést és a szurkolók is feltehetik kérdéseiket. Az ankéton a felnőtt férfi csapat mellett a női együttes szakmai vezetése illetve a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia igazgatója is részt vesz.

Dankó László

Fotó:Trifonov Éva