Július 28-án kezdenek a röplabdások - új keret a Fatum Nyíregyházánál

Több új játékos is a Fatum Nyíregyházával kezdi a felkészülést. A 25 éves 185 cm magas Jazmine White-t a tengertúlról igazolta le a Fatum-Nyíregyháza. A kanadai születésű center négy évig játszott az amerikai Michigen Egyetem csapatában. Jazmine Whitenak nem lesz ismeretlen az európai röplabda, ugyanis játszott a finnek egyik legjobb együttésében és Svájcban is. A 23 éves 180 cm magas Daniella Brisebois Vancouverből érkezik a nyíregyházi klubhoz. A British Columbia Egyetemen tavaly végzett négyesütő 2016 óta tagja a kanadai röplabda válogatottnak,többször játszott a World Grand Prix-n. Olivera Medic is a következő szezonban a szabolcsi csapatban játszik. A 27 éves játékos Szabadkán kezdte pályafutását, és többször játszott a szerb válogatottban is. Később Törökországban majd Romániában légióskodott, ahol a Bukarest színeiben bajnok lett. Ancsin Kitti Újpestről érkezik, Lászlop Alexandra a Palotában röplabdázott, Tóth Dalma pedig saját nevelésű játékosként kerül a felnőtt kerethez.

- Július 28-án kezdi a felkészülést a csapat, de aznap a pszichológusunk segítségével egy játékos vetélkedőt tervezünk csak, az érdemi munka másnap kezdpdik - mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

Ami a keretet illeti, Villám Lilla, Kotormán Réka, Josefina Fernandez és Kalotai Zsófia is távozott, utóbbi a tanulás miatt a röplabdát is abbahagyja. Inneh-Varga Eliza, Tatja Matic, Sanja Kalicanin, Genesis Francesco, Szabó Lili és Tóth Fruzsina is marad. A csapat végig hazai környezetben készül majd, és számos edzőmérkőzést játszik. A bajnokság októberben rajtol.

Dankó László