Jubileumi szezon
Jubileumi, 25. évét kezdi a kézilabda-bajnokságban a Kölcsey DSE. A nyíregyházi lánycsapat edzőtáborban készül a következő szezonra, ahol az együttes szeretne dobogón végezni.

Negyed százada tagja az NB II-es, illetve az NB I/B-s kézilabda-bajnokságnak a Kölcsey DSE leánycsapata. Számos élvonalbeli, sőt válogatott játékos nevelkedett az együttesnél, a tragikusan elhunyt Kulcsár Anita személyében pedig egy igazi világklasszis is játszott a csapatban. A mostani nyári szünetben alaposan megváltozott a keret, így Hadobás Istvánnak szinte teljesen új csapatot kell építenie.

Egyszer szívesen kipróbálnám, hogy milyen eredményt érnénk el, ha három évig együtt tartanánk a csapatot, hiszen mindig a végzősök, azaz a legnagyobbak távoznak. De annak is megvan a szépsége, hogy a kicsikkel kiegészülve minden esztendőben új együttest kell kialakítani. Ez egy szép edzői feladat, amit nagyon szeretek – mondta Hadobás István edző.

A juniorok közül Dávida Grétát a Győri ETO szerződtette, a fiatal kapus így egy igazi élgárdához került. A tanulmányok miatt sokan más városban folytatják, de az is jellemző, hogy a régi kölcseysek közül néhányan visszatérnek. A következő szezonra több együttes is megváltozik, ezért nehéz megjósolni az erőviszonyokat, de a nyíregyháziak abban bíznak, sikerül dobogón végezniük az NB II-ben.

Dankó L.