Jubileumi kiállítás Nyíregyházán

Fotók és grafikák, amelyek Nyíregyháza többféle arcát mutatják meg. Ezt láthatják azok, akik ellátogatnak a Váci Mihály Kulturális Központba, és megnézik az Altamira Grafikai Stúdió munkáit bemutató tablókat.

SZÜLETÉSNAPI TÁRLAT

Születésnapi tárlatra invitálták a látogatókat a VMKK-ba, a grafikai stúdió fennállásának 15. évfordulóját ünnepli. Az eltelt évek alatt sokat változott a technika, így a cég munkája is.

További képekért kattintson a fotóra!

– Óriási változáson ment keresztül a szakma, ugyanúgy, ahogy a kommunikációs szakmák nagy többsége – mondta Simon Tibor, az Altamira Grafikai Stúdió. – Amikor megalapítottuk a stúdiót, a számítógépes technológiát még úgy emlegették, mint a jövőt, a nyomdai előkészítést még fotózták, mi, grafikusok a színre bontásokat kézzel, tussal és pauszpapírra készítettük, aztán egyre inkább a számítógépre került a hangsúly, ma pedig már a ceruzánk is digitális.

NYÍREGYHÁZA MINDEN ARCA LÁTHATÓ

A kiállítás ünnepélyes megnyitóján dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere mondott köszöntőt. Azt mondta: a kiállítás megmutatja, milyen sokoldalú Nyíregyháza.
– Megjelenik a város sokféle adottsága, minden egyes tabló más-más lehetőséget mutat meg, és nem csak a turisztika területén – mondta dr. Ulrich Attila alpolgármester. – Itt vannak a cégek, amelyek Nyíregyházán adnak munkát, termelnek és fizetnek adót, még színesebbé teszi a város arculatát.
Az Altamira tárlatát dr. Szepessy Béla grafikusművész, a Nyíregyházi Főiskola Vizuális Kultúra Intézetének tanszékvezetője nyitotta meg. A grafikai munkák egy héten át láthatók a VMKK előterében.

F. A.