Jubilál a NYÍRSÉGVÍZ

 

25 éve

 

1992 év végén alapították a NYÍRSÉGVÍZ jogelődjét – hangzott el a társaság „25 év a megye víziközmű-szolgáltatásában, jelen és jövő” című előadóülésén. A NYÍRSÉGVÍZ alaptevékenységéből adódóan – vízszolgáltatás, szennyvízelvezetés- és tisztítás – kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre és annak fenntarthatóságára. Szabó Istvánné vezérigazgató kiemelte:


„Az üzemeltetőknek a feladata a meglévő közműveknek a rekonstrukciója és pótlása. Természetesen örülünk, ha minél több ilyen feladatot el tudunk végezni, hiszen az önkormányzatok javára, önkormányzati tulajdonra körülbelül egy milliárd forintot fordítunk évente. Ezek nem látványos munkák, hanem meglévő rendszereknek a pótlása, felújítása. 2015-ben volt, hogy nagyon sok KEOP-os, uniós beruházás, fejlesztés befejeződött - azok mind sikeresek voltak. Azóta 17 településen van csatorna, ahol korábban nem volt és 6 településen voltak fejlesztések, valamint 30 települést érintettek a vízminőség javító programok.”

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

A NYÍRSÉGVÍZ 25 éves jubileumát együtt ünnepelte az idén 100 éves Magyar Hidrológiai Társasággal. A közös rendezvényen elhangzott, az elmúlt 25 évben folyamatosan bővült a NYÍRSÉGVÍZ működési területe, a társaság jelenleg közel 90 településen, 150 ezer felhasználói helyen végez víziközmű-szolgáltatást.


Dér Vivien