Jövő hét pénteken Helló Nyíregyháza!

Közel 7 ezren zumbáztak tavaly, ezzel az egy időben az egyszerre táncolók magyar Guinness-rekordja dőlt meg Nyíregyházán. Akkor az eső ellenére is sokan vállalták a zumbát, most újabb attrakcióra készülnek.
Április 24-én, pénteken reggel 9-kor közel ezer középiskolással kezdődik az idei program. A turisztikai szezonkezdet alkalmával a világ számos nyelvén hangzik el a köszönés, így az idei program a Helló Világ! alcímet kapta.
Délelőtt a már hagyományos ovis sportvetélkedőkkel folytatják, majd gasztronómiai utcaként délután már a térség hagyományos ételeit kínálják.

– A helyszínek száma is bővül, hiszen a felújított Váci Mihály Kulturális Központ és az az előtti tér is beépül a programba – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – Minden korosztályt várunk az ovisoktól a nyugdíjasokig. A Kossuth tér és a közeli terek, utcák lesznek érintettek. Új elem a Jövő utczája is, amit a Telekommal közösen szerveztünk és a Digitális Város programjának a része.

További képekért kattintson a fotóra!

A köszönésért idén is tallérokat osztanak, amit számos szolgáltatásra lehet beváltani. Lesz vásári forgatag, civil kultúrpiac és díszmadár-kiállítás is. Hagyomány, hogy az idén 30 éves Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorának a felvétele is a programon zajlik, délutántól pedig koncertek és táncos csoportok mutatkoznak be.
Fellép az Artézis Jazz Trió, a Flexi-team csapata, az Eastern Eagles westerntáncosok és különleges produkcióval készül a 4 for Dance. Este a Medianoche, majd a Piramis koncertezik.
Új elem, hogy a Helló Nyíregyházát rögtön egy másik nagyrendezvény követi: a harmincéves Telekom Vivicittá Városvédő Futás egyik állomása lesz a város.

[REKLAM]

– Ez egy viszonylag régi kezdeményezés, 1984-ben indult Olaszországból ez a futás – mondta Pfeff Dániel, a Magyar Telekom kelet-magyarországi régióvezetője. – 1986 óta rendezik meg ezeket a fiesztákat Magyarországon, a vállalatunk már 18 éve névadó szponzora ennek a programnak. Azt reméljük, hogy a nyíregyházi is egy jó hangulatú rendezvény lesz. S ugyan futókról beszélünk, de én nagyon bízom abban, hogy a szurkolók és a családtagok is sokan fognak érkezni, mert olyan programokkal készültünk, ami a család minden tagjának izgalmas lehet.

A versenyre 3 ezer nevezőt várnak, a táv pedig 3 kilométeres lesz. Iskolai csoportokat is fogadnak, akik sportutalványt nyerhetnek. Sőt, a vállalat a digitális játszóterét is elhozza Nyíregyházára, azoknak pedig, akik zenére futnak, külön erre az alkalomra Spotify listát állítanak össze.

Erdős József

(Fotó: Kohut Árpád)