Jövedéki terméket és egy pilóta nélküli repülő eszközt találtak a rendőrök egy ingatlanon

Jövedéki terméket és egy pilóta nélküli repülő eszközt találtak a rendőrök egy ingatlanon

Az összehangolt rendőri műveletet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya irányította.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai a Záhonyi és a Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőreinek bevonásával, összehangolt intézkedéssorozat keretében tartottak házkutatást 2020. június 25-én egy tiszabezdédi ingatlanon. Az akció végrehajtásában a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai is részt vettek.

A rendőrök a garázsban közel kétmillió forint értékű, magyar zárjegy nélküli cigarettát, valamint egy pilóta nélküli, merevszárnyú repülőeszközt találtak, mellyel feltehetően rendszeresen jövedéki termék csempészését hajtották végre.

A nyomozók az ingatlan udvarán két személyt igazoltattak, akik az árucsempészettel összefüggésbe hozhatóak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya által költségvetési csalás bűncselekmény elkövetése miatt indított büntetőeljárást a továbbiakban a Nemzeti Adó-és Vámhivatal folytatja le.

 

Forrás: police.hu