Jótékonysági Princess koncert Nyíregyházán

Március 6-án a tehetséges és egyben gyönyörű előadóművészek szórakoztatják majd a műfaj kedvelőit a Nyíregyházi Kulturális Központban. A Princess Együttes koncertje egyike annak a jótékony rendezvénysorozatnak, amelyet a Nyíregyházi Rotary Club szervezett és amelynek célja, hogy integrálja a fogyatékkal élő és egészséges gyermekeket, valamint, hogy segítse az empátia kialakítását.

 

10 millió játszótérre

 

Az országosan is egyedülálló játszótér megépítését még 2015-ben határozta el a Nyíregyházi Rotary Club. A közösség azóta számos jótékony eseményt szervezett, amelyek bevétele nagyban hozzájárult a szükséges pénzösszeg megteremtéséhez. Az országosan is egyedülálló kezdeményezés a tervek szerint 10 millió forintba kerül majd, amelyből 8 millió már rendelkezésre áll – emelte ki Pták István, a Nyíregyházi Rotary Club elnöke. A koncert bevételével pedig elkezdhetik a játszótéri eszközök beszerzését.

 

A legaktívabb segítő

 

A Nyíregyházi Rotary Club az egyik legaktívabb civil szervezet a városban. Számos alkalommal támogatták a rászorulókat a 2015-ös esztendőben is. Közreműködésüknek köszönhetően sószobában gyógyulhatnak a légúti betegségekben szenvedők, valamint életmentő defibrillátort helyeztek ki a Búza téri piaccsarnokban. A nemes szándék remélhetőleg sokak támogatását elnyeri és a Princess koncert is beváltja a hozzá fűzött reményeket, így a tervek szerint az integrált játszóteret május utolsó vasárnapján birtokba is vehetik a gyermekek.

Piszár Tünde

(Fotó: internet)