Jótékonysági nap a Nyíregyházi Állatparkban

A rossz idő ellenére hömpölygött a tömeg a Nyíregyházi Állatparkban szombaton, ahol harmadik alkalommal rendezték meg azt az akciót, amikor a jelképes belépőért cserébe a látogatók ajándékokkal tehetik szebbé tehetik a rászorulóknak karácsonyát.

 

Kettős akció

 

Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója azt mondta, bármennyire szeretnének jótékonykodni, ezt sajnos nem tehetik meg minden nap. Kedvezményes belépőkkel várják a vendégeket az év többi részében, kétszer azonban szinte ingyen juthatnak be az érdeklődők a parkba. Szeptemberben a fogyatékkal élőknek varázsolták szebbé egy napját, karácsony előtt pedig a rászorulóknak gyűjtenek adományt a kettős akcióval.

 

Adomány a rászorulóknak

 

Az állatparki kirándulók ruhaneműt, játékot, tartós élelmiszert hozhattak magukkal, amiket szétválogatva, teherautókra pakoltak a SóstóZoo munkatársai.

További képekért kattintson a fotóra!

Az összegyűjtött adományokkal 16 megyei és városi szervezet rászorulóit támogatja idén a Nyíregyházi Állatpark. Annak ellenére, hogy november végén már téli álomra vonul a park lakossága, egy napra ismét fókashow-val, arcfestéssel és szórakoztató programokkal fogadták a gyerekeket.

 

A juttatás öröme

 

Nagyné Kurucz Renáta gyermekeivel érkezett. Azt mondta, elsődleges szempontja az volt, hogy szerette volna megmutatni a családjának, milyen jó dolog az adományozás. Az anyuka a látogatás előtt megkérte gyermekeit. válogassák ki azokat a játékokat, amelyeket már nem használnak. Mindezek mellett örömmel fogadták azt is, hogy 100 forintért juthattak be az Állatparkba. A kettős akció sok embernek okozott örömteli pillanatokat.

 

Szerencsés kombináció

 

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere a programon elmondta, ezzel a jótéteménnyel a Nyíregyházi Állatpark és Nyíregyháza vezetése támogatja azokat, akik nem tudnak az év más időpontjaiban bejutni. Az alpolgármester úgy fogalmazott, szerencsés kombináció az, hogy jelképes összegért mehetnek be az emberek, akik ezzel társaikon segítenek.

A parkba több mint 9 ezren látogattak el a jótékonysági napon, ahol 10 teherautónyi adomány gyűlt össze.

M. E.

(Fotó: Trifonov Éva)