Jótékonysági koncert

Jótékonysági koncertet szervez június 3-án a Nyíregyházi Evangélikus Templomban három fiatal zenész. Az est teljes bevételét egy súlyosan megsérült fiatal gyógykezelésére ajánlják fel.

Fellépők:

Pálfalvi Tamás trombita
Kádár Orsolya gordonka
Bérczes Mihály zongora

Az est folyamán elhangzanak Albinoni, Bach, Csajkovszkij, Bartók, Dubrovay, Rachmaninov és Beethoven művei.

A fellépőkről:

Pálfalvi Tamás:
A Junior-príma díjas trombita művész neve ismerősen cseng a világ legnagyobb koncerttermeiben. Generációjának egyik legkiemelkedőbb tehetségének tartják, fiatal kora ellenére olyan koncerttermekben játszott, mint a Berlini Filharmónia, a Carnegie Hall vagy a tokiói Suntory Hall. 2015-ben megjelent „Agitato„ című szóló lemezét a bajor rádió a hónap lemezének, az NDR Figaro két egymást követő héten a hét lemezének választotta. A „Fanny Mendelssohn ösztöndíj”, a „Yamaha” ösztöndíj, valamint a 2017/18. évad „Echo Rising Star” nyertese.

Pálfalvi-Kádár Orsolya:
A nyíregyházi születésű gordonkaművésznő számos országos és nemzetközi verseny nyertese, díjazottja. Miután mester fokozatát megszerezte a Zeneakadémián, ösztöndíjasként egy évet tölthetett a NY állam-beli Bard College of Music-ban, ahol több sikeres koncertet adott mind szólistaként, mind kamarazenészként. Visszatérve Magyarországra, felvételt nyert a Zeneakadémia doktori iskolájába, ahol jelenleg is tanulmányait végzi, emellett az angliai Bournemouth Symphony Orchestra állandó művésze. Rendszeres közreműködője CD-felvételeknek, tv, valamint rádió közvetítéseknek, olyan koncerttermekben játszott, mint a Royal Albert Hall, a Művészetek Palotája, vagy a Zeneakadémia. Fesztiválok rendszeres közreműködője, vendégművésze.

Bérczes Mihály

Nyíregyházán született. Első zongoraóráit Bodnárné Miklovich Angélától kapta, majd Krokovay Gizellánál tanult. A miskolci Zeneművészeti Főiskolán főtárgy tanára Csabay Csilla volt. A főiskola elvégzése után a Magyar Táncművészeti Főiskola zongorakísérő művésztanára, ahol Csillag Pál Kossuth-díjas balettmester zongorakísérője és a Diótörő koncertpróbáit kíséri. 2010 nyarán Kolláth Edit moderntánc tanár felkérésére balett gyakorlatok zenei kíséretét játssza fel CD-re. Folytatja zongoratanári pályáját, illetve tanulmányait: egyetemi szintű képzésben tanára Gáspárné dr. Tóth Marica. 2016-ban Padovában nemzetközi versenyen az elődöntő 4. helyét szerezte meg. Szólistaként is színpadra lép és állandó kamarapartnere Cs. Vincze Zsuzsanna hegedűművésznek.

Dankó L