Jótékonysági kacsaúsztatás – Nem mindennapi programot szervez a Rotary Club

Ismét jótékonysági programot szervez a nyíregyházi Rotary Club. Az egyesület augusztus 27-én tartja az első jótékonysági kacsaúsztatást a Bujtosi-tavon. Támogatói jegyeket a Váci Mihály Kulturális Központban lehet vásárolni, darabját ötszáz forintért. A bevételt a Szabadság téri játszótérre fordítják.

Még 2016-ban a nyíregyházi Rotary Clubnak köszönhetően jött létre ez az integrált, befogadó játszótér a Szabadság téren. Az átadás után hamar a gyerekek egyik kedvenc helyszínévé vált és mai napig sokan használják nap mint nap. Az országban az elsőként Nyíregyházán jött létre olyan játszótér, ahol a fogyatékkal élő és az egészséges gyerekek közösen játszhatnak.

Jótékonysági kacsaúsztatás

Most tovább bővítené, illetve kiegészítené ezt a területet a Rotary Club, ennek érdekében szerveznek egy nem hétköznapi programot.

A nyíregyházi Rotary Club az első jótékonysági kacsaúsztatást szeretné megrendezni augusztus 27-én a Bujtosi-tavon 16 órától. Ez a program úgy néz ki, hogy háromezer műanyag kacsát fogunk a vízre bocsátani, a katasztrófavédelem kicsit meg fogja mozgatni a vizet, mert nyilván a tó egy állóvíz. Kordonok között fognak ezek a kacsák eljutni egyik partról a másik partra” – nyilatkozta Diczkóné Untener Mónika, a nyíregyházi Rotary Club elnöke.

A mezőny végénél beszűkítik majd a kordont, így egyenként érnek majd be a műanyag kacsák a célba. Erre azért van szükség, mert az első 150 kacsa úgymond tulajdonosa ajándékot nyerhet.

Bővítik a játszóteret

A verseny után kezdődhet majd a munka a játszótéren.

A nyíregyházi Rotary Club szeretné az integrált játszóteret picit bővíteni, a kerekesszékes mászóvár fölé szeretnénk egy öko fedést, hiszen nagyon meleg van a belvárosban és a klímaváltozás miatt ezek a 36 fokok nem teszik lehetővé, hogy a gyerekek mindennap nyugodtan és kellemes körülmények között tudjanak játszani és ezt szeretnénk egy ilyen öko fedéssel, az országban szerintem elsőként ezt megcsinálni. A másik, amivel még bővítenénk a játszóteret, az egy Kneipp lépegető lenne” – tette hozzá az elnök.

Támogatói jegyek

A támogatói jegyeket minden szerdán és pénteken a Váci Mihály Kulturális Központ portáján lehet átvenni, darabonként ötszáz forintért. A vásárlók maguknak választhatnak majd számot, viszont érdemes sietni, hiszen a háromezer jegy fele már elkelt.

Mi azt szeretnénk, ha mindenki ott állna a tó partján és végigizgulnánk azt a 20–25 percet, ameddig a kacsák a starttól eljutnak a célig. A végén egy habpartival szeretnénk kedveskedni a gyerekeknek, amit a katasztrófavédelem fog majd biztosítani a számukra” – mondta Diczkóné Untener Mónika.

Játékszabályok

A játék pontos részleteit és szabályait elérhetik a nyíregyházi Rotary Club online felületein. Akik támogatói jegyet vásároltak, de nem tudnak részt venni a versenyen a Bujtosi-tónál, azok az interneten tudják majd ellenőrizni, hogy nyertek vagy sem a kacsájukkal, és szeptember közepéig jelentkezhetnek az ajándékokért.