Jótékonyság – Karácsonyfa, szaloncukor, tartós élelmiszer és élmények ajándékba

Ötven családot látott vendégül két vállalkozó az adventi forgatagban Nyíregyházán. Dohány Ferenc és Király Róbert karácsonyfát, ahhoz való szaloncukrot vásárolt a rászorulóknak, élelmiszercsomagot állítottak össze, valamint ingyenes óriáskerekezést és más játékok használatát biztosították a gyerekeknek.

November végétől díszíti a Kossuth teret a harminc méter magas, világító óriáskerék, ami az adventi időszakban gyönyörű panorámát nyújt azoknak, akik felülnek a hatalmas látványosságra. A vidámparkot üzemeltető vállalkozó összefogott egy másik vállalkozóval, aki szintén várja a vásárlókat az adventi forgatagban és úgy döntöttek, meglepik azokat a családokat, akik csak visszafogott körülmények között ünnepelhetnek. Dohány Ferenc és Király Róbert megkereste az önkormányzatot, a Család- és Gyermekjóléti Központ pedig segített nekik kiválasztani az ötven családot, akit szombat délelőtt megajándékoztak a Kossuth téren. A családok választhattak egy karácsonyfát, a fenyőhöz pedig szaloncukrot is kaptak. Az óriáskerék melletti asztalon számtalan csomag várta a résztvevőket, a gyerekek kedvéért édességet is csomagoltak a szatyrokba, de tartós élelmiszereket és gyümölcsöket is kaptak a családok. A legnagyobb meglepetés talán az volt, hogy a részt vevő gyerekek két órán keresztül használhatták az óriáskereket és a kisvasutat is, így nemcsak tárgyakkal, hanem új élményekkel térhettek haza.

Nagy örömünkre szolgált, hogy ezt a meghívást kaptuk a gyermekjóléti szolgálattól, az én részemről is öröm, de a gyerekek részéről még nagyobb öröm, nem mindennap van ilyen élményben részük, ezért tényleg nagyon örültünk ennek a meghívásnak” – mesélte az egyik anyuka, Kovács Gabriella.

A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ éves szinten 5-6 ezer családdal foglalkozik, különböző adományokkal segítik a rászorulókat, viszont a minőségi, közösen eltöltött idő a legnagyobb ajándék, ilyen típusú felajánlást ritkán kapnak.

A mi adventi időszakunk már szeptemberben elkezdődik, lehet így mondani, hiszen minden évben nagy karácsonyi adománygyűjtő akciót hirdetünk. Azt gondolom, hogy évről évre egyre nagyobb a lakosság adományozási kedve, így mi karácsony előtt 350-400 családnak tudunk ajándékcsomagot összeállítani. Ebben játék, könyv, illatszerek és természetesen tartós élelmiszer is szerepel” – nyilatkozta Lengyelné Pogácsás Mária, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

Kapcsolódó galéria

Felajánlás rászoruló családoknak 20211218