Jósavárosi napok a hétvégén – Pénteken és szombaton is programokkal várják a lakosságot

Vízi dodzsem, szabadtéri filmvetítés és hungarikum bemutató – aktív hétvégére készülhetnek a jósavárosiak. Ezen a héten pénteken és szombaton tartják a Jósavárosi napokat, ahol a színpadi produkciók mellett számos sportolási lehetőség és interaktív programok várják a lakosságot.

Hétfő délelőtt még csendes volt az Ungvár sétány, pénteken és szombaton viszont ismét megtelik majd a tér, ezen a hétvégén szervezik a Jósavárosi napokat. A rendezvénynek mintegy öt évtizedes hagyománya van már, idén pedig újra kétnapos programsorozattal várják a környéken élőket.

Sportos kezdés

Augusztus 12-én, pénteken az Együtt a Családért Kulturális Egyesület jóvoltából egy sportnapot szerveznek, 2022-ben már harmadik alkalommal kezdődik ezzel a Jósavárosi napok programja. A művelődési ház előtt délután három órakor lesz a megnyitó.

Nyíregyháza város önkormányzatának támogatásával már több éve az első napon a sporté a főszerep. 15 órakor, a hivatalos megnyitót követően a mozgás átveszi a főszerepet, először a szépkorúaknak kedvezünk, tartásjavító tornát szervezünk nekik. Ezt követően különféle mozgásformákkal lehet majd megismerkedni, mint például a jóga vagy a breaktánc, de a nap folyamán lesz még íjászat is és a gyerekeknek is kedveskedünk, vízi dodzsem várja majd őket” – nyilatkozta Turóczi Kinga, az Együtt a Családért Kulturális Egyesület koordinátora.

Hosszú lesz a péntek

Pingpong, MediBall és egy zenés produkcióval folytatódik majd a péntek délután, de még ezzel sem ér véget a nap, hiszen a Robinson dombon egy filmvetítésre is várják a lakosságot 21 órától.

Hungarikum bemutató

Szombaton folytatódnak a programok, idén újra a hungarikumok köré szerveződik az esemény, az Ungvár sétányon a Robinson dombtól az iskoláig jó pár sátorban és asztalokon ismerhetik meg, próbálhatják ki vagy készíthetik el a hungarikumokat vagy az azokhoz szorosan kapcsolódó termékeket.

Akár a méz, a szörp, az agyagozás, a horgolás, a mézeskalács-készítés – ezek mind megtekinthetőek lesznek itt és például a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara is kitelepül, hiszen a védőnők is egy hungarikum, ők is itt lesznek közöttünk és hasznos információval látják majd el az erre látogatókat” – mondta Nagy Szabina önkormányzati képviselő.

Közösségépítés

Az önkormányzat a civil szervezetekkel összefogva törekszik arra idén is, hogy a legkisebb korosztálytól kezdve az idősekig, mindenkinek biztosítson valamilyen kikapcsolódási lehetőséget a kétnapos rendezvényen.

A közösség építése nagyon fontos itt, a Jósavárosban, nagyon sokan élnek itt panelekben és sokan nem tehetik meg, hogy különböző rendezvényekre járjanak. Sokan egyedül élnek itt, nekik nagyon jólesik, hogy ilyen rendezvényeket szervezünk és informálódhatnak, a kultúrát kicsit magukba szívhatják” – tette hozzá a városrész önkormányzati képviselője.

Színes színpadi programokat is szerveznek szombaton, a lakosságot éjfélig szórakoztatják majd a különböző fellépők, többek között a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport, a Petri Pengetős Citera és Ének Együttes, fellépnek majd az óvodások és táncház is várja az érdeklődőket a Szabolcs Néptáncegyüttesnek köszönhetően.