Munkanapok és munkaszüneti napok a Jósa András Oktatókórházban az ünnepi időszakban

A Jósa András Oktatókórház közleménye.

A karácsonyi ünnepek idejére hivatalosan meghirdetett, december 24-től december 27-ig tartó, a soron következő hétvégével együtt összesen 6 munkaszüneti nap az egészségügyi ellátás folytonosságában komoly nehézséget jelent.

Ennek áthidalására a Jósa András Oktatókórházban, élve a törvényadta lehetőséggel, főigazgatói utasítás született arra vonatkozóan, hogy az eredetileg december 14-re meghirdetett munkanap helyett december 27-ét tekintjük munkanapnak.

Ennek megfelelően december 14-én a kórház fekvőbeteg-ellátó osztályain és szakrendelésein munkaszüneti nap lesz, ügyeleti ellátással, december 27-én pedig mind a járó-, mind a fekvőbeteg-ellátásban munkanapot szervezünk.

Kivételt képeznek az alábbi ellátások, ahol december 14-én fogadják a már előjegyzett betegeket (december 27-én pedig ezeken a rendeléseken nem lesz ellátás):

- Neurológiai szakrendelés
- Angiológiai szakrendelés
- Foglalkozás-egészségügyi Szolgálat
- Az Onkoradiológiai Osztály Sugárterápiás részlege
- Megyei-Városi Tüdőgondozó Intézet
- Asztma szakrendelés
- Reumatológiai szakrendelések
- Fizioterápiás szakrendelések
- Szülészet-Nőgyógyászati Osztály DEXA szakrendelés

December 14-én délelőtt a Patológiai Osztályon halotti ügyintézés lesz, a hozzátartozók és a temetkezési vállalkozók részére.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a munkanap-áthelyezés miatt december 14-én a Központi Laboratórium nem fogad vérvételre betegeket, de december 27-én igen.

Mindezen intézkedések elsősorban betegeink érdekét szolgálják, mert így tudunk biztonsággal teljes körű szolgáltatást nyújtani az ünnepek alatt is.

 

Forrás: Jósa András Oktatókórház