Jön a válogatott
Megfiatalított kerettel érkezik Nyíregyházára a női röplabdacsapat.

Június 3-án kezdődik a női röplabda Európa Liga Nyíregyházán, amelyen a magyar válogatott címvédőként áll rajthoz. Görögország, Szlovénia és Románia lesz a mieink ellenfele. A magyar csapatban több fiatal játékos is a keret tagja, ők már bemutatkoztak a héten Franciaországban két felkészülési találkozón. 

Az idei fő cél az Európa-bajnoki selejtezők sikeres megvívása, amelyre a felkészülés augusztusban kezdődik, szeptemberben pedig Érden, illetve Lengyelországban lesz a két forduló – mondta Jan De Brandt szövetségi kapitány. – Az Európa Ligában inkább azoknak a fiataloknak szeretnénk több bizonyítási lehetőséget adni, akik az elmúlt évben kevés játéklehetőséghez jutottak. A címvédés tehát nem cél, de tavaly sem volt az, mégis megnyerték a lányok, persze idén ez jóval nehezebb feladat lesz, hiszen kétszer annyi csapat indul – tette hozzá a kapitány. 

A mieink június 3-án Szlovénia ellen kezdenek, majd szombaton Görögország, vasárnap Románia lesz az ellenfél. Utóbbi két meccsen a szurkolók között értékes ajándékokat is kisorsolnak, 4-én egy kétszemélyes külföldi nyaralást, 5-én két foci EB belépőt lehet nyerni.

Dankó L.