Jön a MAFC és a Tállya
Fontos meccseket vívnak a nyíregyházi csapatok a hétvégén.

Szombaton a második és egyben a bajnoki címről döntő mérkőzését vívja a Nyíregyházi Sportcentrum a Magyar Ülőröplabda Bajnokságban. A helyszín az agárdi Velencei-tavi Rehabilitációs Sportközpont lesz. Három mérkőzés vár a nyíregyházi gárdára. A szerb Kikindával, a Szombathellyel és Vác együttesével küzdenek meg az elsőségért. Az első fordulóban a Nyíregyháza mindhárom meccsét magabiztosan, 3–0-ra nyerte, így a bajnoki cím esélyese. A csapat eddig 24 alkalommal győzött.

A MAFC érkezik

A MAFC-ot fogadja szombaton a Marso-Nyíregyháza férfi kosárlabdaegyüttese. Mindkét csapat számára fontos lenne a győzelem, így izgalmas találkozóra van kilátás. A fővárosiak, ha nyernek, bebiztosíthatják bennmaradásukat az élvonalban, de mind a Jászberény, mind a Szeged ellen botlottak, így matematikailag még lecsúszhatnak az osztályozós helyre. A Nyíregyháza már biztosan play-outot játszik, a tét az, hogy elkerüljön az utolsó helyről, és ne idegenbe kezdje a párharcot. A MAFC elleni meccs 16.30-kor kezdődik a Bem iskolában.

Féltávnál jár a bajnokság

Féltávnál jár a tavaszi szezon, a Nyíregyháza Spartacus pedig továbbra is őrzi első helyét a tabellán. A hétvégén azt a Tállyát fogadja a klub, mely bajnoki mérkőzésen először lép pályára a Városi Stadionban. A vendégek újoncként szerepelnek az NB III-ban, és ősszel nem játszottak rosszul, a 14. helyen fordulhattak 13 megszerzett ponttal és 4 győzelemmel. A tavasz eddig nem volt olyan sikeres, nyerni még nem tudtak, és mindössze két pontot szereztek az eddigi találkozókon. A Nyíregyháza Spartacus kerete jó hangulatban készülhetett a héten, a korábban kisebb sérüléssel bajlódó Mohamadou Abdouraman is edzett, és bár Savo Rakovic is a többiekkel készül, játéka még nem valószínű. A Spartacus–Tállya mérkőzés szombaton 16.30-kor kezdődik.

A döntő a cél a junior röplabdásoknál

Az országos döntőbe kerülés a célja a Nyíregyházi Sportcentrum junior leány röplabdacsapatának. Az UTE, a Kaposvár és a Kecskemét együttesével találkoznak Budapesten, április 10-én. A torna első két helyezettje jut be a május végi fináléba.

BNM-DL