Jön a 87. Ünnepi Könyvhét

A jövő héten csütörtöktől várja a könyvbarátokat a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok eseménysorozata. A programokat beharangozó sajtótájékoztatón dr. Ulrich Attila alpolgármester hangsúlyozta, a cél továbbra is a könyvek és az olvasás népszerűsítése, hiszen elmét és lelket palléroz, és a szókincset is gyarapítja. Az internet megjelenése viszont jelentősen megváltoztatta az olvasási szokásokat. A könyvtár most megpróbálja visszaszerezni azokat az embereket, akik otthon a laptopjukat vagy e-bookjukat nézik, és nem egy nyomtatott, könyvszagú alkotást vesznek a kezükbe.

 

A DÍSZVENDÉG DARVASI LÁSZLÓ, JÓZSEF ATTILA-DÍJAS ÍRÓ

 

Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója elmondta, az ünnepi könyvhét díszvendége Darvasi László, József Attila-díjas író lesz, de a szombati napon kiemelt szerepet kapnak a helyi alkotók is.

További képekért kattintson a fotóra!

Több közönségtalálkozóra is várják az érdeklődőket, itt lesz Péterfy Gergely, József Attila-díjas író, Nemere István író-műfordító és a Washingtonban élő Trembácz Éva Zsuzsanna, de a szombati napon kiemelt szerepet kapnak a helyi alkotók is. A Kossuth téren esténként zenei koncertek szórakoztatják a közönséget.

 

INGYENES BEIRATKOZÁS ÉS AMNESZTIA

 

Az ünnepi könyvhét kísérőrendezvényei között lesz fotó- és festménykiállítás, hangosolvasási verseny, dedikálás, könyvkígyó akció, népi játszóház és barkácskuckó is. A könyvtárban ingyenes lesz a beiratkozás, a kölcsönzött könyvek visszaadására pedig amnesztiahetet hirdetnek.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)