Jól szerepeltek a vasvárisok az Összevont Labdajátékok Diákolimpián

 

Nagyon szép eredményeket értek el a vasvárisok az idei Összevont Labdajátékok Diákolimpián. A V-VI. korcsoportos női röplabdában a vasváris csapat Diákolimpiai bajnok lett ismét, ugyan ebben a korcsoportban a fiú kosárlabda csapat bronz érmet szerzett.

A Vasvári mindig kitesz magáért, nyugodtan mondhatjuk. Egy olyan iskoláról beszélünk, amelyik a sportot kiemelten kezeli és ennek megvannak az eredményei. Nagyon örülünk, hogy a diákolimpiai rendszernek egy ilyen lelkes támogatója a Vasvári Pál Gimnázium. Folyamatosan szállítják azokat a sikereket, amelyre nem csak ők lehetnek büszkék, hanem büszke lehet Nyíregyháza város és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is.

– mondta el Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az iskola elismerte a gyerekek teljesítményét, ünnepélyes keretek között nevelőtestületi dicséretben részesítették a 12 röplabdást, a 12 kosárlabdást és a 4 atlétát.

A Vasváriban 43. éve működik a testnevelés tagozat, ezek a diákok többnyire testnevelés tagozatos diákok. Az külön különlegessége ennek az eredménynek, hogy más típusú osztályokból, például haladó nyelvi osztály típusokból is vesznek részt akár a röplabda csapatban, akár pedig a kosárlabda csapatban a tanítványaink.

– tette hozzá Kovács Ágnes, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium igazgatója.

Tóth Dalma 10 éve röplabdázik, heti öt edzése van minimum. Azért szereti ezt a sportágat, mert csapatjáték, ezt szem előtt tartva tudtak most is nyerni, bár a mezőny idén erősebb volt.

Az előző évhez képest most erősebb volt a mezőny, a Békéscsabával kétszer is játszottunk, mind a kétszer sikerült is megvernünk őket. Ők voltak a legkiemelkedőbbek a mezőnyben.

– árulta el Tóth Dalma, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium tanulója.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Demeter Ádám a kosárlabda sikeréhez járult hozzá, ő már végzős diákja a Vasvári Pál Gimnáziumnak. Elmondta, a győzelemhez elengedhetetlen a megfelelő célkitűzés.

A tavalyi, hazai rendezésű országos döntőhöz képest nem változtak a célkitűzéseink. Tavaly is azt tűztük ki, hogy be szeretnénk kerülni a legjobb négy közé, ami össze is jött mind a két évben. Idén annyi változott, hogy a Debrecenben megrendezett országos döntőn sikerült egy szinte csak szerb játékosokból felálló pécsi iskolát megvernünk, ami nagyon jó érzéssel töltötte el az egész csapatot, hiszen a továbbtanulásnál 10 többletpontot tudunk továbbvinni.

– nyilatkozta Demeter Ádám.

A sportoló diákoknak nagyon jól esett, hogy az iskola elismerte eredményeiket, hiszen több éve dolgoznak a sikerért.

 

Kanócz Rita