Jól haladnak a tokaji Erzsébet királyné Tisza-híd felújítási munkái
Fotó: nif.hu

A közúti forgalom folyamatos biztosítása érdekében a hidat és a körforgalmat több ütemben újítják fel. 2021. augusztus 9-től a híd tokaji oldalán lévő körforgalom felét ismét használhatják a közlekedők. Az újjáépülő körforgalom körpályája 0,5 méterrel szélesebb lesz.

A következő ütemben a híd északi részén és a körforgalom egy negyedében kezdődnek meg a bontási és újraépítési munkák, ezért 2021. augusztus 9-én, 11 órától jelzőlámpás forgalomkorlátozásra a híd közepétől kell számítani.

A híd déli oldalán lévő gyalogjárdán és a körforgalomnál található járdán továbbra is adottak lesznek a biztonságos gyalogos közlekedés feltételei.

Várhatóan 2021. szeptember végétől, a befejező ütem keretében pedig a híd tokaji oldalának déli részét és a körforgalom utolsó negyedét építik át, amely szintén félpályás forgalomkorlátozással jár majd.

A közlekedőknek előreláthatóan az év végéig folyamatosan változó forgalomkorlátozásokkal kell számolniuk a híd és a körforgalom környezetében.

A beruházás a tervek szerint 2021. december végére készül el.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a A-HÍD Zrt. végzi nettó 1,4 milliárd forint értékben.

 

Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.