Jól haladnak a nyíregyházi útfelújítások, számos helyen várható még fejlesztés

Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta:

Ez az első kézzel fogható nyoma a kertvárosi útfejlesztéseknek, amely a Huszár telep, a Bottyán János és a Szirom utca vonalában valósult meg. Ez egy teljes rekonstrukciót takar, 950 millió forintból készült el. Ez egy olyan szakasz amely önmagában is pozitív, hogy megújult és folytatása is lesz: meghosszabbodik teljesen az autópálya kivezető szakaszáig. A Bottyán János utca folytatása a Rókabokori út, amelyen a későbbiek folyamán hét méter széles elkerülő út épül. Többek között azért, hogy a Kertváros tehergépkocsi forgalmát csökkentsük, így a kamionok közvetlenül az autópályáról tudnak érkezni az ipartelepre.

A Bottyán János utcai fejlesztés célja többek között a megközelíthetőség és elérhetőség javítása, hiszen ez fontos alapfeltétele a gazdasági fejlődésnek és a mobilitásnak. További munkálatok is várhatóak a kertvárosi úthálózat javítása érdekében.

Dr. Ulrich Attila hozzátette:

A Kertváros főútjai sajnos eléggé elhanyagoltak, így az Önkormányzat vissza nem térítendő támogatásból 3 milliárd forintot fog fordítani az utak javítására. Várhatóan jövőre elkészül a Dugonics, Legyező utcákban a teljes útfejlesztés, kiszélesítik az utakat valamint a járdák és a padkák rekonstrukciója is várható. A Derkovits utca több mint 700 méteren fog megújulni. Sokat járok a Szélsőbokori úton, ezért látom, hogy veszélyes a lekanyarodási lehetőség. Jövő év végéig itt egy körforgalom épül majd.

Az Önkormányzat a kertvárosi utak megújításával a helyi gazdaságot is serkenteni szeretné, hiszen a projekt keretében fejlesztendő szakaszok olyan iparterületekhez vezetnek, amelyek jelentős munkaerőt foglalkoztató nagy cégek mellett kis- és középvállalkozásoknak is helyet adnak. A fejlesztés a Kertvárosban élők és az arra közlekedők kényelmét is növeli. A megújult Bottyán János utcáról, valamint a további, többek között kertvárosi fejlesztésekről bővebben olvashatnak a pénteken megjelenő Nyíregyházi Naplóban.

 

Horváth Kíra