Jöhetnek az eszkimó fürdővendégek!

Egy létra segítségével egyenként emelték a partra a hatalmas jégtömböket. Ezek lettek az iglu téglái. Így kezdődött a különleges épület építése. Négy-öt ember feszült neki a jégdaraboknak, mert 80-100 kg-ot is nyomtak. Amikor egy-egy sor jégtömb már állt, vízzel locsolták a félkész építményt. Az építkezést tucatnyi bámészkodó követte figyelemmel, mindvégig szurkoltak a lelkes kivitelezőknek a lázas munkájukhoz. 

– Nagyon különleges, én még ilyet nem láttam. Olvastam az újságban és azért jöttem ki, hogy megnézzem, nagyon nagyon tetszik. Nagyon ötletesnek tartom és jó dolognak, hogy ilyet is csinálnak legalább – mosolygott Labancz Sándorné.

 

Sóstó minden évszakban izgalmas

 

Ekkora méretű jégkunyhó első alkalommal épült Sóstón. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési igazgatója azt mondta, azért fogtak bele a látványos építkezésbe, mert azt szeretnék üzenni, a Nemzeti Gyógyhelyen mindig van mit csinálni. 

– Mindig arról szólnak az üzenetei Nyíregyházának, hogy itt mindig, minden évszakban van mit csinálni, és úgy gondolom, tovább tágítjuk ezt a kört: valóban van mit csinálni, nemcsak nyáron, tavasszal, ősszel, hanem télen is – tette hozzá Podlovics Lajos.

 

Van, aki itt szeretne éjszakázni

 

Az értékesítési igazgató hozzáfűzte, ha ebben a hidegben eszkimó vendégek érkeznének az élményfürdőbe, számukra különleges szállást tudnak biztosítani, amíg kitart a zimankó. Arról is szó esett, hogy néhány bátor nyíregyházi jelentkező az igluban tölt majd egy éjszakát. 

– Lesz egy vállalkozónk, lehet, hogy én is benne leszek, egy éjszakát eltöltünk benne majd – fogalmazott Ujváry Zoltán.

Amíg pedig nincs fizető vendég, addig bárki készíthet egy fotót a látványosság mellett. Az iglu ugyanis mára elkészült, sőt kültéri jégbútorokkal is kiegészült.

Z. Pintye Zsolt