Jogkövetés csak elméletben

– Az utóbbi időben több lakossági jelzést is kaptam a Nyíregyháza, Május 1. térről, illetve a Korányi Frigyes utcáról: a piacokon az árusok nem minden esetben takarítanak el maguk után, nagy mennyiségű szemetet hagynak ott, ez pedig nem kis feladatot ad a városüzemeltetésnek – kezdte a tájékoztatást a városgondnok. – Gyakori jelenség, hogy ételmaradékokat és papírhulladékot hagynak ott az árusok, és mivel huzatos területen helyezkedik el a piac, a szél könnyen felkapja a szemetet és ez a temető látogatói részéről is nagy felháborodást kelt. A lakosok kérik, hogy a piacon árusítók vegyék kötelességüknek: tegyenek rendet maguk után.


ÜVEGEK A VIRÁGOK KÖZÖTT

 

Bordás Béla szerint a fiatalok még mindig nem akarják elfogadni, hogy tilos közterületen alkoholt fogyasztani. Az üvegeket rendszeresen összetörik a parkokban és ezért minden szombat reggel kerülgetni kell a szilánkokat. Ráadásul a közterületen eldobált üvegek és maradványaik a gépkocsik gumiabroncsait is megsértik, arról nem is beszélve, hogy testi sérülést is tudnak okozni. Hozzátette, a legtöbb ilyen probléma a Bethlen Gábor utca, a Bessenyei tér, a Színház utca, a Víz utca és az Új utca környékén jelentkezik.
– A fiatalok a Váci Mihály-szobor közelében például gyakorta leülnek a padokra, valamint a térkőre és ott fogyasztják el az alkoholt. A poharat kihozzák a szórakozóhelyekrõl, és miután megitták belőle az italt, eldobják, és az így a fű, illetve a virágágyások közé kerül. Ez nagyon veszélyes lesz, főleg akkor, amikor tavasszal elkezdik majd nyírni a füvet. A fűnyíró tárcsája felszedheti a szilánkokat és az sérülést okozhat – tette hozzá.

 

KUTYÁK A JÁTSZÓTEREKEN

 

Bordás Béla kitért arra is, hogy több bejelentés is érkezett hozzá Örökösföldről, ahol az ott lakók arra panaszkodnak, hogy noha elkészült a kutyafuttató, a gazdik még mindig a játszótereket veszik igénybe az ebek sétáltatásához. Több anyuka is elmondta, hogy a gyerekek nem tudnak játszani, mert kutyaürülék van a homokozóban. A városgondnok továbbra is arra biztatja a városlakókat, hogy bátran jelezzék észrevételeiket, és megpróbál minden felmerülő problémára megoldást keresni.

Bruszel Dóra