Jobbra és balra tárgyal az LMP, szerintük a bal- és jobboldal kevésbé áll szóba egymással

Utcafórumra érkezett hétfőn délután Nyíregyházára Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki ennek keretében bemutatta a párt országgyűlési képviselőjelöltjeit is.


Eszerint a megyei egyes választókerületben Cselószki Tamás, míg a kettes körzetben Szoboszlay György Csaba indul a mandátumért. Szél Bernadett az ezt megelőző sajtótájékoztatón a sétálóutcában hangsúlyozta: megválasztásuk esetén sok mindent megváltoztatnának a szociális rendszerben. Terveik szerint az ápolási díjat megemelnék a minimálbér szintjére és foglalkoztatási jogviszonyként ismernék el. Szél Bernadett azt is mondta, megemelnék a családi pótlékot 30%-al és segítenék azokat a családokat, ahol a gyermek a felsőoktatásban tanul. Továbbá bevezetnék a szociális tarifát, ami szerintük érzékelhetően jelentkezne a háztartásokban. Arra a kérdésre, hogy az LMP tervezi-e visszaléptetni az utcafórumon bemutatott képviselőjelöltjeit bármelyik párt részére, az LMP miniszterelnök-jelöltje a következő választ adta azzal, hogy pont hétfőn este fognak tárgyalni a kérdésről a Jobbikkal, amiről majd tájékoztatják a sajtót.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje elmondta:

Tárgyalások folynak balra is és jobbra is. Eddig nem tűnik úgy a helyzet, hogy azt a rejtvényt meg tudnánk oldani, ami arról szól, hogy Magyarországon hogyan lehet úgy április 8-án kormányt váltani, hogy a baloldal és a jobboldal kevésbé áll szóba egymással. Én reménykedem benne, hogy ez a helyzet változni fog.