Jobb állapotban az átlagnál
Befejeződött a Fitt Nyíregyháza program. Több mint kétszázan regisztráltak három hónappal ezelőtt, most pedig megtudhatták, mennyit változott az egészségük. A résztvevők orvosi tanácsokat is kaptak a mozgás mellé.

Folyamatosan érkeztek a Fitt Nyíregyháza résztvevői a záróeseményre. Ekkor tudhatták meg, hogy három hónap alatt mennyit változott egészségi állapotuk. Barta József egyébként is sportol, de amikor csak tehette, részt vett a tornákon.

Alig vártam, hogy jöhessek, minden tornán részt vettem, mert úgy éreztem, sokat használ. Egyébként is rendszeresen sportolok, de a torna hatására a többi mozgás is könnyebben ment, fogytam is valamennyit, és javult az egyensúlyérzékem. Remélem, lesz folytatás – mondta Barta József, aki részt vett a felmérésen. 

A záróeseményen belgyógyász, sportorvos, reumatológus és dietetikus is tanácsokat adott. A személyre szabott értékelés után mindenki tudta, kihez fordulhat kérdéseivel.

Az eredmények alapján kijelenthető, hogy az átlagnál jobb volt azoknak az állapota, akik részt vettek a programban. Rájuk jellemző, hogy eddig is mozogtak, most abban bízunk, hogy ők hatással lesznek családtagjaikra, ismerőseikre, és még többen sportolnak majd – mondta Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója.

 

A Fitt Nyíregyháza és a Mozdulj Nyíregyháza! is népszerű volt. Hetente átlagosan kétezren mozogtak rendszeresen. Volt, aki tornázott, zumbázott, vagy éppen az erdőben gyalogolt. Sokan a közösség miatt járnak a rendezvényekre.

Fontos, hogy a városlakók találjanak olyan programokat, eseményeket, ahol együtt, közösségben lehetnek. Ilyen szempontból is fontos volt a Mozdulj Nyíregyháza!, hiszen ha tudatilag eljutnak odáig, hogy jobban érzik magukat, már megérte – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva, a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottság elnöke. 

A Mozdulj Nyíregyháza! és ezzel a Fitt Nyíregyháza is a tervek szerint szeptembertől folytatódik.

Dankó L.