Jó ütemben haladnak az energetikai felújítási munkálatok az ÉVISZ-nél is
Helyszíni szemle

Több mint 627 millió forint. Ez a teljes támogatási összege az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál IV. ütem című projektnek; ennek keretében újul meg az ÉVISZ is.

A látványterveket és a munkálatokat csütörtök délután helyszíni szemlén tekintették meg. A bejáráson Dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte, évekkel ezelőtt döntötték el, hogy önerőből, illetve pályázatok segítségével felújítják az önkormányzati tulajdonú épületeket.

A felújítási, energetikai korszerűsítési projektet 2014-ben indítottuk el. Ennek van egy oktatási vonala: tavaly többek között a Kazinczy, a Zrínyi, a Sipkay, a Vasvári modernizálódott, most pedig 3 iskola, az ÉVISZ, a Gárdonyi és a Sója. De ezen kívül tavaly 6 óvoda, 3 bölcsőde újult meg, most 7 óvoda, 1 bölcsőde korszerűsödik. A nevelési-oktatási intézmények mellett többek között a szociális intézmények felújítását is folytatjuk!

Az energetikai felújítási munkálatok az ÉVISZ-ben jól haladnak.

A bruttó 142 millió forint értékű kivitelezési munkák során többek között homlokzat, lábazat, padlásfödém szigetelés, külső nyílászárók, radiátorok és kapcsoló rendszerelemek cseréje, 2 korlátlift telepítési történik meg. Pájer Attila, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum kancellárja elmondta:

Az iskolák hozzánk tartoznak, ám az épületek az önkormányzati tulajdonban vannak. A város segítségével, az önkormányzat pályázatának keretében tavaly például megújult a Sipkay, most pedig az ÉVISZ. Azért fontos ez, mert az ipari-gépészeti, illetve a környezetvédelmi szempontokat tekintve minden iskolánk elavult.

A fejlesztés eredményeként az energiára fordítandó költségek jelentősen csökkennek, hatékonyabb energiahasználat és racionálisabb energiagazdálkodás valósul meg. Az intézmény igazgatója, Barna Zoltán kiemelte, szeptembertől jubileumi tanéve lesz az ÉVISZ-nek.

Az iskola 50 éves lesz!

Új köntöst kap az iskola! Szebb ajándék nem is lehetne a jubileumra készülve!

Az ÉVISZ mellett korszerűsödik még az Albérlők Háza, a Gárdonyi és a Sója iskola, valamint az Éjjeli Menedékhely.

Kapcsolódó galéria

Helyszíni bejárás az ÉVISZ-ben