Jó ütemben haladnak a Nyíregyházi Állatparkban zajló kivitelezések

 

2017. szeptember 5-én kezdődött el a kivitelezési terület átadásával a „Látogatócentrum építése és Hópárduc kifutó kialakítása a Nyíregyházi Állatpark területén” című pályázat. A megvalósítására közel 400 millió forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Nyíregyháza Önkormányzata.

Légifelvételek: Kohut Árpád

Nem sokkal később, 2017. október 13-án ünnepélyes keretek között letették az alapkövet, most pedig már jól látható a változás, állnak az új bejárat falai, túl vannak a szerkezet építésén és hamarosan kezdődik a belső berendezés.

Szinte túl vagyunk már a szerkezetépítésen és hamarosan elkezdődik a belső berendezés. Még egy erős hónap van hátra a beruházásból és nagyon hajtanak a vállalkozók, úgyhogy én nagyon remélem, hogy tavasszal itt fogadhatjuk a látogatókat. Aki jár a Sóstói úton, láthatja kezd formát ölteni ez a különleges épület. Egy hatalmas nagy elő tető lesz, ami fogadja majd a vendégeket, most éppen azt rakják a munkatársak. Ez lesz majd az emblematikus része a Nyíregyházi Állatparknak, egy nagyon látványos munka folyik és remélem ha elkészül, méltóképpen fogadja majd az idelátogatókat.

– mondta el Gajdos László, a Nyíregyházi állatpark ügyvezetője.

Légifelvételek: Kohut Árpád

Ez a térségi jelentőségű, látogatóbarát fejlesztés lehetővé teszi az állatparkba érkező vendégek modern, kényelmes körülmények között történő fogadását. Az új „Látogatócentrum” megépülésével zavartalanná válik a nagy létszámú csoportok fogadása, nő a bejárat áteresztőképessége, csökken a zsúfoltság és a torlódás veszélye. A hatékony és szakszerű beléptetés mellett értékmegőrző szekrény, valamint pénzváltó és bank automaták is a látogatók rendelkezésére állnak majd. Megvalósul az épület komplex akadálymentesítése is.


Légifelvételek: Kohut Árpád

A projekt másik fő eleme egy Hópárduc kifutó építése az állatparkban, ahová hamarosan be is költözhetnek a hópárducok. Jelenleg a sziklák elhelyezése zajlik a kifutóban. Az állatpark most is nyitva áll a látogatók számára, de a tavasszal érkező vendégeket már az új látogatócentrom fogja fogadni.

 

Kanócz Rita