Jó ütemben halad a kerékpárút építése

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke még 2015 novemberében jelentette be a szabolcsi megyeszékhelyen, hogy hazai források segítségével bicikliút épülhet Nyíregyháza és Tokaj között. Ezt követően hamarosan elkezdődtek a konkrét munkálatok, 2016-ban pedig már elkészült egy rövid szakasz. 2017. február 28-án a Nyíregyháza–Tokaj közötti kerékpárút szakasz megépítésénél a kivitelezők átvették a területet. A munka azóta is folyamatosan zajlik. A Rakamaz kül- és belterületi kerékpárút szakaszon a vasúti átjáró építése megkezdődött, a biztosító berendezés elhelyezése az elkövetkező időszakban megtörténik. A vállalkozó pedig megkezdi a Hosszú híd felújítását. Először felmarják az aszfaltot, kiszélesítik az utat, majd újraaszfaltozzák azt. Közben folytatódik a csapadékcsatorna és a Gabion támfal építése. A „régi” 38. számú főút hídjainak, a Kis-, a Görbe, és az Aranyos-hídnak a felújítása is az ütem szerint halad. A vállalkozó már megkezdte a surrantó zsaluzat készítését, illetve tovább folytatta a beton és acélfelületek javítását. Jelenleg a korlát és a szegély bontása is folyamatban van. A kiegyenlítő réteg előkészítését megkezdték a munkások, közben javítják a betonfelületet, bontják, majd elszállítják a korlátot. A munkálatok a tervek szerint haladnak.

Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője telefonos interjújában kifejtette, semmilyen váratlan esemény vagy probléma nem jött közbe. Az ütemterveknek megfelelően haladnak a munkák. A szóvivő hozzátette, a tervek szerint június közepén adják át a Tokaj és Nyíregyháza közötti hiányzó kerékpárút szakaszokat.

Tiszanagyfalu és Nyírtelek között, valamint Nyírtelek és Nyíregyháza között jelenleg humusz eltávolítási munkálatok zajlanak, és folyamatos a fagyvédő réteg kiépítése. A megyeszékhely belterületén található vasúti átjáró építésénél a 38. számú főútvonalon, a Rákóczi utcán a szegélyépítés és az útalap már elkészült. A bontási feladatok és a kerítés áthelyezése pedig folyamatban van. Mindezek mellett megtörtént az elektromos kábel süllyesztése. Az épülő szakaszokon forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők, ezt minden esetben táblák jelzik. Az érintett útvonalon haladók legyenek körültekintőbbek és számoljanak megnövekedett menetidővel az építés ideje alatt.

ME.

A kerékpárút aktuális munkálatairól korábban is beszámoltunk, legutóbbi híradásunkat ide kattintva olvashatja.