Jó ütemben épül a körforgalom Nyíregyházán

A Szarvas utca – Arany János utca – Kígyó utca kereszteződését teljesen átépítik, egy 30 méter átmérőjű körforgalmat alakítanak ki. A forgalmas csomópontban január közepén kezdődtek a munkálatok. A Kígyó utcán megtörtént a közművek, a UPC és a Magyar Telekom kábelek, valamint az E.ON közvilágítás kiváltása, a Szarvas utcán a csapadékvíz elvezetés. Kijelölték a körforgalom helyét és elkészült a Kígyó utcai és az Arany János utcai sziget. Az Arany János utcán a szegélyezési munkák már befejeződtek, és a jövő héten marják fel az aszfaltot.

 

50 SZÁZALÉKOS KÉSZÜLTSÉG

 

A körforgalom építése tehát jó ütemben halad, most 50 százalékos a készültség, a beruházással a tervek szerint június közepére készülnek el. Addig forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

További képekért kattintson a fotóra!

Az építkezésnél helyszíni szemlét tartott Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere. Mint elmondta, évtizedes problémát oldanak meg, hiszen ebben a csomópontban nagyon sok súlyos, halálos baleset is történt. A körforgalom építésével biztonságossá teszik a közlekedést, a gyalogos forgalmat az eddigi kettő helyett négy ágon biztosítják, és a kerékpárutat elviszik a Vécsey közig. Buszöblök épülnek az Arany János és a Szarvas utcán, valamint 17 új parkoló is létesül. Az Arany János utcát pedig teljes hosszában felújítják, hiszen nagyon ráfért már.

 

KÖZEL 565 MILLIÓS ÖSSZKÖLTSÉGŰ PROJEKT

 

A beruházás része a „Nyíregyháza önkormányzati tulajdonú belterületi útjainak fejlesztése” című projektnek, amely mintegy 395 millió forintos támogatásban részesült, és ehhez az Önkormányzat további 43 milliós önerő támogatást nyert. A közel 565 millió forintos bruttó összköltségű projekt keretében újult meg a tavaly szeptemberben átadott Csaló köz és a Garibaldi utca is.

Szoboszlai Tibor

Fotó: Kohut Árpád