Jó ügyért győzött Szanyi Dominika

– Miért tartottad fontosnak, hogy jelentkezz a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület kreatív pályázatára?

– A pályázaton korábbi etikatanárnőm, Cserlakiné Hagymássy Krisztina indított el. A megadott téma abszolút megfogott. Komolyan vizsgálva valóban fontos probléma manapság a hamisítás, a gyógyszerhamisítás pedig életeket is követelhet. Így egy jó célért csinálhattam azt, amit egyébként is imádok.

 

ELGONDOLKODTATÓ TÉMA

 

– Mesélj a pályázatra készített képregényedről!

– Rengeteg koncepcióm volt rá, először elég véres véget képzeltem el a képregénynek. Végül Tanárnőm segítségével boldogabb, idilli szintre emeltük. Az egészet a mai problémákra építettem, hiszen a lányok nagyon nagy százaléka nem veszi észre, hogy úgy gyönyörű, ahogy van, köztük én sem. A megoldást pedig hollywoodosan adtam be, mindörökké szerelemmel.

[REKLAM]

– Milyen érzés volt, hogy első díjjal jutalmazták a munkádat?

– Csak reménykedtem benne, hogy így lesz, de a képregény készítésekor még egyáltalán nem voltam biztos magamban. Amikor kiderült, hogy első helyezést értem el, nagyon boldog voltam, és ez önbizalmat adott a folytatáshoz.


KELLEMES MEGLEPETÉS VÁRTA A DÍJÁTADÓN

 

– Hogyan zajlott a budapesti díjátadó, milyen érzésekkel távoztál?

– Félve érkeztem a fővárosba, de Tanárnőm ide is elkísért. Kellemes meglepetések vártak a díjátadón, nem gondoltam, hogy jelentős szakmai szervezetek által került elbírálásra a pályaművem, hihetetlen érzés volt. Nagy megtiszteltetés volt számomra személyesen is megismerni a zsűritagokat; a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkárát, dr. Németh Mónikát, illetve titkárhelyettesét, dr. Pál Robertát, Basvári Tímea kommunikációs referenst, a Szövetség a Szerzői Jogokért igazgatóját, dr. Horváth Pétert, és a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének igazgatóját, dr. Ilku Líviát, valamint dr. Csősz Gergelyt, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal Szerzői Jogi Főosztályának munkatársát. Itt még inkább kaptam egy löket önbizalmat és visszajelzést, hogy a munkám több embernek is tetszik és jó úton haladok.

Farkas Fanni