Jelentősen fejlődtek a kárpátaljai magyar vállalkozások

A KMKSZ elnöke kifejtette, a kárpátaljai magyarság megmaradásának is előfeltétele, hogy meglegyenek létének gazdasági alapjai, amit a prosperáló vállalkozások teremthetnek meg. Ezért is rendkívül figyelemre méltó – tette hozzá -, hogy a nehéz ukrajnai helyzet ellenére sikerült az utóbbi néhány évben igen jelentős előrelépést elérni a kárpátaljai magyar vállalkozások fejlesztése terén.

Ezt jól mutatja az idei, Kárpátalja legnagyobb kiállításának számító Turul Expo, amelyen minden korábbinál több vállalkozó jelentkezett termékeivel – mondta.

„Köszönhető ez elsősorban a magyar kormány támogatásával indított Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Programnak, amelynek keretében az elmúlt három évben példátlan mértékű – az idei év végére a 10 milliárd forint értéket elérő – támogatás érkezett az anyaországból az ukrajnai megye magyar vállalkozásaihoz” – hangsúlyozta.

Rámutatott, hogy több ezer vállalkozás indult és jutott támogatáshoz, ami azt mutatja, van vállalkozási kedv a kárpátaljai magyarokban. Jelezte, számos példa van arra, hogy külföldről tértek haza kárpátaljai magyarok, hogy otthon vállalkozzanak.

hirado.hu