Jelentős zöldfelület-fejlesztés valósult meg a közelmúltban megyeszékhelyünkön
Fotó: Trifonov Éva

A Zöld Város kialakítása Nyíregyháza területén című TOP-os projekt szakmai napján elhangzott, a tervezett és a már megvalósult fejlesztések hozzájárulnak a város általános környezeti állapotának javulásához. A projekt keretében jelentős zöldfelület-fejlesztés valósult meg a közelmúltban.

Többek között megújult a Bujtosi városliget, valamint a Benczúr és a Bessenyei tér is, fejlesztették az Arany János utca növényállományát és megvalósult a Pazonyi tér park-rekonstrukciója. Hamarosan gazdasági céllal hasznosul egy önkormányzati tulajdonú, használaton kívüli épület. Erről szólt Sulik Barbara a Pályázatok és projektmenedzsment referatúra projektmenedzsere.

Egy elem hiányzik már csak a projekt megvalósításához, ez a Bocskai utca 16. szám alatt lévő ingatlan, amelyben egy Szolgáltató Központ kerül majd kialakításra. Az épület, amelyet a városlakók biztosan számtalanszor láttak, megtámasztva áll a Bocskai utcán. Hamarosan megújul, új külsőt kap – az utcafronti résznél persze megtartjuk a külső jellegét, belül azonban egy vadonatúj Szolgáltató Központ lesz majd.

Kreatív és innovatív fejlesztések Nyíregyháza turizmusában címmel is tartottak előadást a projekt szakmai napján. Kiderült az is, hogy milyen jelentős beruházások vannak, illetve lesznek a közeljövőben Nyíregyházán. Szinte minden attrakciót fejlesztenek majd.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte:

Már van egy elnyert gyógyhely-fejlesztési pályázatunk, a Nyíregyházi Állatparkban egy Jégkorszakot bemutató pályázatunk is van, a fürdő tekintetében pedig most nyújtottunk be egy pályázatot és ha azt megnyerjük, akkor az egy több milliárdos beruházást jelent majd. Ne felejtsük el a Sóstói Múzeumfalut sem, hiszen ott szeptemberben egy teljesen megújult külsővel várjuk majd a vendégeket.

A szakmai napon kiemelték, a közel 1,2 milliárd forintos Zöld Város projekt ezév végéig tart.

Kapcsolódó galéria

Zöld Város kialakítása - szakmai nap