Jelentős útfejlesztések a Kertvárosban! A Derkovits utcán befejeződtek a munkálatok
Fotó: Szarka Lajos

Fejlesztik a Tiszavasvári út, Szélsőbokori út közlekedési csomópontját, felújítások zajlanak többek között a Legyező, a Dugonics utcákon, a Derkovitson pedig már befejeződtek a munkálatok. Ott nemcsak új burkolatot kapott egy közel 800 méteres szakasz, hanem megújultak a járdák, a bicikliút és hamarosan új okos zebrák is lesznek a Dugonics utcai kereszteződésnél, de más kertvárosi gyalogos-átkelőhelyeknél is modernizálnak!

Körülbelül egy évvel ezelőtt kezdődött a Bottyán János utca Szirom és Dália utca közötti szakaszának felújítása a „Gazdaságösztönző közlekedésfejlesztés a Szegfű utca bővítése, a Törzs utca, a Szalag utca, a Semmelweis utca, a Bottyán János utca és a Lujza utca felújítása révén” című uniós projekt keretében. A munkálatok befejeződtek, az út megújítása több mint 1700 méteren történt meg.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

De más beruházások is érintették, illetve érintik a Kertvárost. Egy közel 2 milliárd forintos költségvetési forrásból is lehetősége volt utakat, utcákat fejleszteni a városnak – a Tó utca burkolata is megújult a közelmúltban.

Aztán jött idén többek között a Derkovits utca. Itt is befejeződtek a munkálatok. A felújítás hossza közel 800 méter volt. A beruházás tartalmazta a meglévő szegélykövek elbontását, új szegélysor építését, az érintett útszakasz pedig új aszfaltréteget is kapott. A beruházás részeként felújították és akadálymentesítették a szelvényezés szerinti baloldali kerékpárutat és járdát is a teljes hosszban. A „Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés Nyíregyháza délkeleti és délnyugati területein” című projekt pedig okos zebrák kiépítését is tartalmazza.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Erről szólt Dr. Ulrich Attila alpolgármester:

Itt a Kertvárosban vannak olyan csomópontok, amelyek elég 'veszélyesek' a gyalogos átkelés szempontjából. Ezért a Dugonics és Derkovits utcák kereszteződésében lesz kettő okos zebra. Sőt az óvodánál is lesz egy, a Coop áruházzal szemben, de lesz többek között a Szélsőbokori útnál, valamint a Legyező és a Fészek utca csomópontjánál is. Fontos, hogy változás lesz a Tiszavasvári úton is: az Esélycentrumnak a szélénél van egy gyalogátkelőhely, ám az majd kicsit eltolódik a Tagló utca felé és ott egy járdaszigetes, a gyalogosokat jobban védő megoldással lesz majd egy gyalogátkelőhely kialakítva.

A Tiszavasvári út másik oldalán, több kertvárosi lakóutcát is felújítanak – érintett a Pihenő, a Tenisz, a Teke és a Tagló utca is. Önkormányzati forrásból, lakossági hozzájárulással lesznek a korábbi földutakból aszfaltos utak, utcák. De az önkormányzat idén máshol is fejleszt – 23 utcában építenek új aszfaltutat.

Kapcsolódó galéria

Megújult a Derkovits utca