Jelentkezési határidő: február 15.

Fontos határidő a február 15-e, ugyanis eddig adhatják be jelentkezésüket az e-felvételin keresztül azok, akik a 2016-17-es tanévtől valamelyik egyetemen vagy főiskolán szeretnének tanulni. Idén egy jelentkező hat helyre pályázhat. Egy 2015 decemberi kormánydöntés értelmében három jelentkezés ingyenes, a negyedikért, az ötödikért és a hatodikért pedig 2000 forintos kiegészítő díjat kell fizetni. A felvételi dokumentumokat csak elektronikusan lehet eljuttatni az Oktatási Hivatalba. Előtte regisztrálni kell a felvi.hu honlapon, majd az e-felvételiben kell a jelentkezési lapot kitölteni. Akinek nincs ügyfélkapuja, elektronikus aláírása, annak február 23-áig, a hitelesített adatlapot postai úton el kell küldeni az Oktatási Hivatalba. A február 15-ei határidő mellett egy januári időpontot is meg kell jegyezni a továbbtanulni vágyóknak.

 

Januári határidő!!!

 

Csizmadia Valéria, a Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központjának vezetője január utolsó hétvégéjére hívta fel a figyelmet, hiszen január 31-én jelenik meg a Felvételi Tájékoztató kiegészítése. A központvezető elmagyarázta, ez azért fontos, mert bizonyos információk megjelennek a tájékoztatóban, így az is, hogy a Nyíregyházi Egyetemen is négy szakot duális képzési formában hirdettek meg. Változás továbbá, hogy az agrár képzési területen az érettségi követelményekben a minisztérium módosított. Ezt a kiegészítésben megtalálják a jelentkezők. Csizmadia Valéria ezért azt javasolja mindenkinek, a döntés előtt tekintsék át a kiegészítőt is.

 

19 alapképzési és 15 mestertanári szak

 

A Nyíregyházi Egyetem 19 alapképzési, 8 felsőoktatási szakképzési szakra, 15 mestertanári szakra, 2 diszciplináris mesterképzési szakra, és osztatlan tanári szakra, 13 szakon 49 szakpáron hirdet képzéseket.

A február 15-éig beérkezett jelentkezési lapokat az Oktatási Hivatal feldolgozza, áprilisban pedig már minden jelentkező megtekintheti a saját e-felvételijében, hogy milyen állapotban van jelentkezésének a feldolgozása. Ekkor már látható az is, hogy minden dokumentuma, amit beküldött, vagy becsatolt elektronikusan, esetleg postai úton, megtalálható-e a jelentkezésénél. Azok a pályázók, akik egyes dokumentumokat nem tudnak február 15-éig feltölteni, folyamatosan pótolhatják. Ezeket postai úton is megküldhetik július 12-éig az Oktatási Hivatalnak. A végső döntés július 26-án várható, ezt követően kapnak határozatot a jelentkezők abból az intézményből postai úton, ahová felvételt nyertek.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)