Jégidő az iskoláknak

Nyíregyháza lakosainak a település környezeti adottságai miatt nincs lehetőségük arra, hogy a téli sportokat gyakorolják. A korcsolyázásnak azonban mégis van hagyománya. A Sóstói és a Bujtosi tavon, a Stadionban, vagy iskolák fellocsolt udvarain szinte minden évben volt lehetőség a siklásra. A Continentál Aréna előtt felállított műjégpálya azonban teljesen új lehetőségeket nyit meg a mozogni vágyók előtt. Ezért döntött Nyíregyháza vezetése úgy, támogatja a téli sportokat is.

 

Ingyenes korcsolyázás tanítási napokon 8-16-ig

 

Halkóné dr. Rudolf Éva, a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottság elnöke azt mondta, közel 16 millió forinttal támogatja a város a korcsolyázási lehetőséget, ami azt jelenti, hogy jégidőt vásárolt az Önkormányzat. Halkóné dr. Rudolf Éva hozzátette, ezzel biztosítják a köznevelési intézmények, az óvodáknak, az általános iskoláknak és a középiskolák tanulói számára, az ingyenes korcsolyázási lehetőséget tanítási napokon 8-16 óráig.

További képekért kattintson a fotóra!

A tanulócsoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadják a jégsátorban. A lehetőséggel egyre több iskola él.

 

Új mozgásforma, amely a közösséget is összekovácsolja

 

Vajkó Vanda, a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium testnevelője azt mondta, nagyon jó a lehetőség, hiszen a gyerekek több mozgásformát megismerhetnek. A testnevelő hozzátette, ha pedig esetlegesen valaki megszereti, akkor a jégkorongsportban részt tud majd a későbbiekben venni, de a tanárnő szerint a közösségkovácsolásban is fontos szerepet játszik a város által biztosított lehetőség.

 

Jégidő és egyéb támogatás

 

A jégidőt a város a költségvetéséből vásárolta, de mellette egyéb forrásból is segíti a diáksportot. Támogatást biztosítanak iskolai diáksportköröknek és egyesületeknek, amit akár a gyerekek utaztatására is fel tudnak használni. A jégsátor 2017. tavaszáig fogadja a mozogni vágyó gyerekeket és felnőtteket.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)