Jégcsarnok és uszoda épül Nyíregyházán?

A testület dönthet többek között a Bencs Villa felújításáról, a város zöldfelületeinek fejlesztéséről, valamint a Tiszavasvári úti laktanyák kihasználatlan területeinek rehabilitációjáról. Minden bizonnyal a legnagyobb érdeklődést az az előterjesztés váltja majd ki, amely kapcsán arról dönthetnek a képviselők, hogy a TAO-s kedvezményekhez kapcsolódóan a város pályázatot nyújt be egy belvárosi uszoda építésére 2,1 milliárd forint értékben, illetve 350–400 millió forintból a nyíregyháziak régi álma teljesülhet, jégcsarnok épülhet a városban.

 

Városi Sportuszoda

 

A fejlesztési elképzeléseiben már többször szerepelt egy olyan uszoda építése, amely lehetőséget biztosít országos, esetleg nemzetközi úszó-, vízilabda-események megrendezésére. Az előterjesztés szerint a tervezetben megvalósítandó Városi Sportuszoda a legmagasabb szinten elégíti majd ki a versenysportolók, illetve a városlakók igényeit is. Az épületben az 50 méteres uszoda mellett egy kb. 400 fő befogadására alkalmas lelátó, valamint egy, a bemelegítést szolgáló 25 méteres medence kerülne kialakításra a hozzátartozó szociális egységekkel együtt. A helyszín a Continental Aréna környezetében lehet.

 

Jégcsarnok

 

Az előterjesztés itt úgy fogalmaz: a Szabolcsi Jégsport Egyesülettel összefogva alakították ki a terveket, és közös elhatározással arra a döntésre jutottak, hogy meg kell valósítani egy olyan jégcsarnok építését, ahol szabályos jégkorongpálya kialakítása az elsődleges cél. Idézzük: „Szeretnénk, ha a XXI. század sportjának képviselői hazai környezetben is tudnának a sportághoz méltó helyszínen készülni további megmérettetéseikre”. A várható helyszín a Media Markt és a Penny Market melletti terület.

S a tervek szerint, ha a pályázatokat majd elfogadják, akkor akár újabb sportcsarnok-, valamint tornaterem-felújításokkal is számolhatunk. A közgyűlés döntéseiről annak befejezését követően részletesen beszámolunk olvasóinknak itt és a Nyíregyházi Napló jövő heti számában.