Javuló feltételrendszer,  esély a munkajövedelemre

 A rendezvényen elhangzott, az elmúlt években a megváltozott munkaképességûek foglalkoztatásában, az érintettek részére kínált lehetõségek választékában is óriási az elõrelépés. Az országban megsokszorozódott azon munkahelyek száma, melyet megváltozott munkaképességûek részére tudnak felkínálni, így azok messze meghaladják az elhelyezkedési igénnyel fellépõk számát.

Van bõven lehetõség

Kérdésünkre Balogh Zoltán, a Védett Szervezetek Országos Szövetségének elnöke (aki immár harminc éve vezeti a Start Rehabilitációs Vállalatot, ma kft.-t) jelezte, javultak a feltételek. – Az érintettek közül minden harmadik, negyedik munkaképes korú, egészségügyi hátrányokkal együtt élõ találhat munkalehetõséget, aki képes és szeretné életkörülményeit munkajövedelemmel kiegészíteni. A hátrányos helyzettel együtt élõk széles körû segítése továbbra is töretlen.

Javaslatok a gyakorlatból

Az Állami Számvevõszék részérõl dr. Horváth Margit számvevõ igazgató az ÁSZ ellenõrzések tapasztalatairól, az EMMI részérõl Árvai Csaba fõosztályvezetõ, Budapest Fõváros Kormányhivatal részérõl pedig Kovács Ibolya fõosztályvezetõ az aktuális kérdésekre adott válaszokkal segítette a részt vevõ mintegy 50 munkaadó vezetõit. A „részország értekezlet” résztvevõit a vendéglátó város vezetése nevében dr. Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselõ, a Szociális, Egészségügyi és Ifjúsági Bizottság elnöke köszöntötte. A cégvezetõk a gyakorlatból pedig javaslatokat fogalmaztak meg a hatékonyság, a munkaerõ-gazdálkodás további javítása érdekében.

(A képen:  Balogh Zoltán, a szövetség elnöke)