Játékkal nevelik a fiatalokat helyes pénzügyi ismeretekre
Idén 25 éves az OTP Fáy András Alapítvány, a Nyíregyházi OK Oktatási Központ pedig májusban ünnepli első születésnapját. Az oktatási központban eddig több ezer megyei iskolás vett részt a pénzügyi-gazdasági és gazdálkodási tréningjeiken. Céljuk fiatalok pénzügyi kultúrájának és tudatosságának megalapozása.

Egy éves születésnapját ünnepli a Nyíregyházi OK Oktatási Központ, de az évforduló éppen egybeesik az OTP Fáy András Alapítvány létrehozásának 25 éves jubileumával. A XXI. században a névadó Fáy András munkássága úgy összegezhető a legjobban, hogy sokrétű tudású és felkészültségű emberekre van szüksége Magyarországnak, valamint tudatos felnőttekre van szüksége a családoknak, a jövő generációinak. Ennek megfelelően az OTP Fáy András Alapítványnak nem csak az a célja, hogy újszerű és érdekes ismeretanyagot adjon át az iskolásoknak, hanem az is, hogy ezt a tudást hátrányos helyzetű és elmaradottabb régiókba éppen úgy eljuttassa, mint a nagyvárosokba. Ezekért a célokért dolgozik a Nyíregyházi OK Oktatási Központ is.

 

PÉNZÜGYI-GAZDASÁGI ISMERETEK JÁTÉKOSAN

 

Czeglédi Zsanett intézményvezető-igazgató elmondta, általános- és középiskolásoknak tartanak pénzügyi-gazdasági és gazdálkodási tréningeket a szórakoztatva tanulás jegyében. Játékos gyakorlatokkal próbálnak tapasztalatokat adni, amelyeket majd a hétköznapi életben felhasználhatnak. Az elmúlt év sikeres volt, hiszen több ezer diák vett részt a tréningeken. Az eddigi sikereket az is fémjelzi, hogy nemcsak az országban, de az Erasmus program keretében külföldön is rengeteg diákhoz juttatták el tréningjeiket. A nyíregyházi iskolások éveken keresztül visszajárnak az oktatási központba, hiszen az évfolyamos tréningeket másodiktól tizenkettedik osztályig végig követhetik. Az OTP Fáy András Alapítvány és a Nyíregyházi OK Oktatási Központ közös jubileumára alkotói pályázatot is hirdettek. A megye általános iskolásait arra buzdították, hogy készítsenek képregényt egy pénzügyi szuperhősről. A középiskolások feladata pedig egy videoriport készítése volt a pénzügyi tudatosságról.

Szoboszlai Tibor