Járművek téli-tavaszi átállását segítő családi nap a Nyír Plazában
A kerékpárok biztonsági eszközökkel történő felszerelésében is segítenek a rendőrök. (Fotó: archív)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Baleset-megelőzési Bizottság idén is megszervezi a járművek téli-tavaszi átállását segítő családi napot - március 23-án 10-17 óráig - a Nyír Plaza bevásárlóközpontban és parkolójában.

A rendezvényen az érdeklődők gépjárműveikkel díjmentesen vehetik igénybe a Nemzeti Közlekedési Hatóság mobil műszaki vizsgaállomását. A gépjárművek átvizsgálásában és (a készlet erejéig) izzókészlettel, gépjármű ápolási eszközökkel, valamint az évszaknak megfelelő folyadékokkal történő feltöltésében, továbbá a kerékpárok biztonsági eszközökkel (világító berendezések, láthatósági mellény) történő felszerelésében pedig a rendőrök segítenek.

A gyerekeket játékos, valamint baleset-megelőzési témájú foglalkozások várják, a nap folyamán pedig kipróbálhatják a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget". A vállalkozó szellemű felnőttek akár a KRESZ tudásukat is tesztelhetik. A főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai pedig a már jól ismert „BikeSafe" (kerékpár regisztrációs) programmal várják a biciklivel érkező látogatókat.