Járdaátadás a biztonságosabb gyalogosközlekedésért

Ünnepélyes keretek között adták át az Alsóbaduri úton a 317 méter hosszon megépült új járdaszakaszt. A szalagot dr. Kovács Ferenc polgármester, Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő és Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője vágta át. A polgármester elmondta, az önkormányzat miután 2013-ban rendbe tette a város pénzügyeit, lehetővé vált a saját erős út- és járdaépítés Nyíregyházán. Az elmúlt négy évben 86 út épült vagy újult meg. Az idén 7 földút kapott új aszfaltburkolatot, és 6 utcában pedig a régi aszfaltszőnyeget cserélték újra.

További képekért kattintson a fotóra!

A járdaépítési programot 2014-ben indította a város, az első két évben 175 millió forintot, idén pedig már 200 milliót fordítottak erre a célra, Nyíregyházán korábban ilyen volumenű beruházás még nem történt. Az önkormányzat az út- és járdaépítéseket a következő években is folytatni fogja.

 

FEJLESZTÉSI TERVEK A KÜLTERÜLETEKEN

 

Az Alsóbaduri új járdaszakasz megépítésével a helyiek régi vágya valósult meg, biztonságossá vált a felnőttek és a gyerekek közlekedése az evangélikus gyülekezeti házig. A munkák során 33 tonna aszfaltot használtak fel, a beruházás 11 és fél millió forintba került. Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy tavaly ősszel már világítást is felszereltek az útszakaszra, így most már világosban és járdán közlekedhetnek az emberek. Hozzáfűzte, hogy amióta átadták a Felsősimai autópálya lehajtót, sokkal forgalmasabb lett az út, fontos volt a biztonság megteremtése.

A járdaátadáson a polgármester hangsúlyozta, miután Nyíregyháza belvárosában jórészt rendben vannak az utak és a járdák, az építési és felújítási tervek áttevődnek a külterületekre.

Szoboszlai Tibor