Jár a 100 palacsinta a srácoknak !

Az Észak-keleti Területi Baby I. Bajnokság középszakasza újabb fordulójának Miskolc adott otthont. A Kemény Dénes Uszodában az AQUA SE fiataljainak kétszer kellett megmérkőzniük a hazaiakkal, a PannErgy MVLC csapatával. Hogy ne legyen két „egyforma” meccs, a két edző úgy állapodott meg, hogy az első meccsen az idősebbek (2012-esek), a másodikon pedig a fiatalabbak mérik össze tudásukat.

- Az első meccsen a 2012-esek alaposan bekezdtek, már az első negyedben szép gólokat lőve döntő előnyre tettek szert. Nagyon jó védekezés és gyors támadásvezetés jellemezte a csapatot, ellenfelünk erre nem nagyon tudott reagálni. A második és harmadik negyed is jó játékot hozott, így a végén minden játékos lehetőséget kapott a szereplésre. Hivatalos eredményszámolás nincs, de jól látható volt az AQUA fölénye, (10-5) melyet az ellenfél edzője tömören úgy fogalmazott meg, hogy „sokkal jobb volt az AQUA”.
A második mérkőzésen zömmel 2013, 2014-ben születettek játszottak és az első két negyedben követték az előző csapat példáját, megnyugtató előnyt szereztek. Igaz itt mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, de akarásban, küzdeni tudásban nem volt hiány. A mérkőzés végére mindkét alakulat alaposan elfáradt, minden jelen lévő játszott, és a jól hajrázó miskolciak ellen végül sikerült megőrizni egy minimális előnyt és 10-9 re nyertünk. A két mérkőzésen 22 ifjú vízipólós szerepelt az AQUA csapatában, 3 újoncot is avattunk és ismét volt első gólos játékos, ami ugye a hagyományos 100 palacsintát jelenti a csapat számára. Számos szurkoló (elsősorban hozzátartozó) is elkísérte csapatunkat, és a gyerekek a szép és eredményes játékkal meghálálták a lelkes bíztatást. Az AQUA SE ebben a korosztályban, dicséretes módon továbbra is őrzi veretlenségét. – büszkélkedett Éder Zsolt utánpótlás edző.