Jakobsen ért célba elsőként Nyíregyházán!
fotó: Szarka Lajos

Fabio Jakobsen nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszát pénteken, ezzel az összetettben is az élre állt. Az etap legjobb magyar helyezését Karl Ádám szerezte meg. 154 km-t teljesített a mezőny Sárospatakról indulva, a cél pedig Nyíregyházán volt. Több százan várták a befutót a Bocskai utcán. Az 565 méter szintkülönbséget tartalmazó távnak 126-an vágtak neki, amely során Erdőbényén hegyi hajrá, majd Tokajban és Kemecsén gyorsasági részhajrá várt a mezőnyre. Ezúttal a nagy meleg helyett az eső nehezítette a kerékpárosok dolgát. A győztes Jakobsen tegnap is megnyerte a szakaszt, és ő viselheti a sárga trikót. A sportoló két éve egy versenybalesetben majdnem az életét vesztette, hosszú rehabilitáció után tért vissza, és most győzött. Az eredményhirdetésnél hatalmas tapsot kapott. 

- A nyíregyházi kerékpáros társadalom megérdemel egy ilyen színvonalú versenyt. Komoly mezőny vesz részt a Tour de Hongrien, sztárokat láthatnak testközelből a város lakói - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

A díjátadáson Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is részt vett. 

- Nagyon fontos egy-egy ilyen esemény, mert most is családok együtt álltak az út mellett és szurkoltak. Ez arra ösztönzi a gyerekeket, hogy ők is sportoljanak. Nyíregyházán sok kerékpárút épült a közelmúltban, mely erre is jó lehetőséget kínál - mondta Dr. Szabó Tünde. 

A vasárnapig tartó, 905 kilométer össztávú magyar körversenyen szombaton a Kazincbarcika környéki 177 kilométeres etap következik három hegyi hajrával és 1325 méter szintkülönbséggel. 

Kapcsolódó galéria

Tour de Hongrie 2022 - Nyíregyháza