Izgalmas meccs végén hazai vereség a négyes döntőben

"Sunshine NYÍKSE - Budafok 68-73 (9-19; 22-12; 18-17; 19-25)

NYÍKSE: Savic 11/3; Gáspár 17/9; Tóth 10/3; Földesi 14/3; Asztalos 7

Cserék: Tisza 9/9; Zajácz - ; Vida -; Skorcov - , Bolden - ; Szilasi -; Bíró -

Vezetőedző: Kovács Tibor 

Óriási küzdelmet hozott az NBII FINAL4 első összecsapása csapatunknak.
Mindenki érezte a tétjét. A hazai közönség nem hagyta cserben a csapatot, zsúfolásig megtelt a Bánki lelátója és a pálya körül se fért volna el több ember.  Tudtuk, hogy kemény ellenfél a Budafok, készültünk is rájuk.
Mégis, a 4. percre 0-7 volt a vendégeknek.
Nem ezt a kezdést terveztük és nem erre számított a közönség sem.
Aztán Savic triplája törte meg a kosárcsendünket, majd még egy tripla Gáspártól. Úgy látszik a bőven két méter feletti budafokiakat csak átdobni lehet.
Lassan pörgött fel a motor és sajnos az első negyed végére már 10 pontos vendégvezetés volt. 9-19. De, nem adjuk fel, harcolunk. A negyed közepén még mindig 10 pont volt a vendégek előnye, de szorgosan dolgoztunk a támadásoknál és keményen védekeztünk.  2 p alatt egy 11-2 -es rohamot toltunk a vendégek arcába, ahol Földesi és Gáspár brillorozott. utóbbi büntetőivel ki is egyenlítettünk. 
Igazi parázs mérkőzés lett a félidő előtt. A közönségünk tombolt és éltette a csapatot,  31-31 -el vonultunk pihenőre. A lelkesedésülnk kitartott a 3. negyed elején is, hiszen Gáspár sikeres triplájával és Tóth duplájával kezdtünk. Végig fej-fej mellett a két csapat, szinte felváltva jönnek a kosarak. .Úgy tűnt nem bírja lenyomni a Nyíregyházát az NBII-ben veretlen Budafok. A negyed vége előtt két ponttal vezettek, de az utolsó pillanatokban a frissen beállt Tisza triplájával át is vettük a vezetést. 49-48 a negyed vége. 
Úgy tűnt ez meglehet. Az utolsó játékrészt a Budafok kezdte jobban, de Tisza és Földesi triplái újra meccsbe hozták csapatunkat.  Majd megint Tisza tripla és a pályát felszántó Savic is betalált a három pontos vonalon kívülről egymás után kétszer, már 7  ponttal vezetünk! Ekkor már tombolt a lelátón lévő hazai közönség, érezték a siker ízét, de hátra volt még 4 perc. 
Sajnos még annyi se kellett a vendégeknek, mert Tursics és Swanson büntetőivel és dupláival, egy 0-10-es rohammal, közte egy fegyelmezetlenségből kapott hazai technikaival már át is vette a vezetést a Budafok. Elfáradtunk,  már csak büntetőből tudtunk betalálni, miközben még Tursics egy triplát és egy büntetőt is “behúzott”, ezzel meg is pecsételte a sorsunkat!

68-73 lett a vége, úgy, hogy a kezünkből engedtük ki a mérkőzést. 
Holnap próbálunk javítani a Pécs ellen! 
SZOMBAT, 20.00 - SUNSHINE-NYÍKSE - PTE PEAC" - tudósított a mérkőzésről a NYÍKSE.