Izgalmas meccs Újpesten, ismét nyert a Fatum Nyíregyháza
Fotó: Balogh Tamás

A második mérkőzés következett a női röplabda Extraligában a Fatum Nyíregyháza és az UTE között. Ezúttal a fővárosban találkoztak a csapatok, a szabolcsi megyeszékhelyről is szép számban érkeztek drukkerek. 

Mindkét oldalon sok hibával játszottak a csapatok a mérkőzés elején, a szervák és az ütések sem voltak pontosak. Bár a mieink vezettek, 8-8 után fordított az Újpest, és 13-10-nél három ponttal meglépett, így Szasa Nedeljkovics időt is kért. Bár Ralitsa Vasileva és Vajda Beáta pontjaival sikerült zárkózni, a folytatásban Koleva ütéseivel tovább vezettek a lilák. 20-17-el kezdődött a hajrá, de a remekül játszó Vajda és Vasileva pontjaival sikerült egy pontra zárkózni 22-21-nél. Ezt követően viszont jött egy 4-0-s hazai roham, mellyel megnyerték a szettet. 
A második játszma Fatum vezetéssel indult, ám 5-5-nél egyenlítettek a lilák. Több hosszú labdamenet is volt, Tóth Fruzsina nagyokat mentett, Nikol Milanova pedig fontos pillanatban tette át egyből a labdát. 8-11-nél időt is kellett kérniük a hazaiaknak. A nyitásfogadásokkal viszont gond volt, több ászt is nyitottak a újpestiek, és 13-12-nél átvették a vezetést. Katarina Glavinic és Pintér Andrea jókor szerzett pontokat, fordítottak a mieink, és három pontos előnnyel indult a hajrá. Nyerte a szettet a Nyíregyháza, és ezzel egyenlített. 
A harmadik felvonásban tovább tartott a mieink lendülete, ám 3-5 után négy pontot szereztek zsinórban a fővárosiak. Ez megtörte a Fatumot, és öt ponttal meglépett 13-8-nál az UTE. Óriási hajrába kezdett a Nyíregyháza, és Vasileva 15-15-nél egyenlített! A hajrát a mienk kezdhették egy pontos előnnyel, de végül az Újpest örülhetett, és jó sánccal nyerte a szettet. 
A negyedik játékrész nagy csatát hozott, hosszú labdamenetekkel. 9-7-ről fordított a Nyíregyháza, Vajda és Vasileva egymás után ütötte be a labdákat. 16-16-nál újra döntetlen volt az állás, és teljesen nyitott volt, ki nyeri a játszmát. A lilák két pontot szereztek egymás után, de 21-21-nél sikerült egyenlíteni. Koleva támadására Vasileva válaszolt, majd megint Koleva következett aki 22. pontját szerezte. A légiós meccslabdához juttatta csapatát, de Ralitsa ezt hárította. Sőt! Vajda Beáta támadásával már a mieinknek volt szettlabdája, de egyenlített az UTE. A szett végén viszont a Fatum örülhetett, Vajda 22. pontjával, így jöhetett a döntő játszma. 

Az ötödik szett remekül indult, 3-0-val kezdett a Nyíregyháza, ám 4-4-nél utolérte a csapatot az Újpest. A térfélcserénél 8-6-ra a lilák vezettek, de a Fatum azonnal egyenlített. 11-9-nél Ivana Radonjic szerzett fontos pontot, majd Vasileva egyenlített! 13-14-nél meccslabdája volt a Fatumnak, de ezt hárították. Ralitsa újból bebombázta, majd a második mérkőzéslabdát is értékesítette, így a Nyíregyháza  egy drámai mérkőzésen győzött, és a párharc során 2-0-ra vezet! Folytatás a Continental Arénában. 

UTE – Fatum Nyíregyháza 2-3  (21, -19, 21, -26, -14)

Nyíregyháza: Radonjic 7, Bodovics 6, Vajda 25, Milanova 3, Pintér 8, Vasileva 23
Csere: Tóth F. (liberó), Glavinic 3
vezetőedző: Szasa Nedeljkovics